Det er sommer og mange velger snart å reise på ferie. Et populært sted for turister er den tredje største byen i Tyskland, München. Byen er hovedstad i delstaten Bayern og hele 70 millioner mennesker besøker byen hvert år, noe som gjør den til en av de mest besøkte byene i landet. En av grunnene til byens popularitet er det store utvalget av aktiviteter og ting å se for sightseeingglade turister, og har et godt utvalg uansett hva man skulle ønske å gjøre på ferie. Vi har skrevet om tre av dem:

Asamkirken - München - Bayern - Tyskland
Asamkirken i München (Bildet er tatt av RitaE fra Pixabay)

Asamkirche

Et besøk til Asamkirken i München kan gi deg et spektakulært syn. Kirken ble bygget på midten av 1700-tallet av brødrene Cosmas Damian Asam og Egid Quirin Asam som et privat kapell for dem.

Kirken er ikke bygget for en spesiell tro, og konstruktørene kunne derfor vike fra typiske regler om layout og interiør for barokkbygninger. Likevel er bygningen i dag ansett som en av de viktigste fra senbarokken i Tyskland.

Den lille kirken ble også bygget i nærheten av konstruktørene egne hus, og brødrene kunne se bygningens alter fra et vindu i hjemmene deres.

Allianz Arena - Bayern München FC - München - Tyskland
Allianz Arena er FC Bayern Münchens hjemmebane (Bildet er tatt av planet_fox fra Pixabay)

Allianz Arena

München er hjem for Tysklands beste fotballag, FC Bayern München, og selv med en laber interesse for fotball kan det være verdt å ta en tur til lagets arena Allianz Arena for opplevelsens skyld.

Den relativt nye arenaen har 66 000 seter og lyser opp i klubbens farger på kampdager ved hjelp av 2874 lyspanel. Arenaen huser også et museum og tilbyr en timelang omvisning for besøkende. Den beste opplevelsen får man likevel ved å se hjemmelaget spille kamp på hjemmebane.

En viktig oppkommende kamp blir UEFA Champions League-kampen mellom Chelsea og Bayern München, hvorav Bayern ifølge bet365 odds tips har oddsen med seg. Kampen er blitt utsatt til 8. august og kan være verdt å få med seg.

Englischer Garten - Den engelske hagen - München - Tyskland
Englischer Garten har et større flateinnhold enn Central Park i New York (Photo by Ignacio Brosa on Unsplash)

Englischer Garten

‘Den engelske hagen’ eller Englischer Garten er et opplagt sted å besøke, spesielt om været er pent. Da bør man absolutt benytte sjansen til å ta med litt mat og et teppe for en hyggelig piknik med familie eller venner.

Hagen, som ble laget på 1700-tallet er en av verdens største urbane parker med et areal på hele 3,75 kvadratkilometer. Det gjør den større enn New Yorks Central Park. Det burde derfor ikke være en utfordring å finne en ledig plass for seg selv.

Parken passer også godt for turgåere da den byr på plener, vassedrag, lund, beite og en innsjø. Man kan også finne et japansk tehus, et kinesisk tårn og en elv med muligheter for surfing.

Dette er bare tre forslag, og hvis du skulle ende opp i München på ferie er det definitivt mange andre aktiviteter tilgjengelig. Et raskt googlesøk vil gi tilgang på mange lister over noen av de beste stedene å gå på sightseeing i München, og byen har virkelig noe for alle smaker.

Les flere artikler om Ferielandet Tyskland HER og HER, samt om Reiselandet Tyskland HER og HER

(Fotos; Ignacio Brosa on Unsplashplanet_fox fra Pixabay og RitaE fra Pixabay)

Kommentarer