Hvis du vurderer å ta en biltur i Portugal – eller kanskje kombinere stranden eller storbyferien med en ekstra opplevelse – er det tre byer som hver fortjener litt ekstra oppmerksomhet.

Costa Nova er en pittoresk by 61 km fra Porto. Byen er kjent for sine stripete hus i klare regnbuefarger som gir den et annet utseende enn andre portugisiske fiskelandsbyer. Blant byens viktigste attraksjoner er det lokale fiskemarkedet, som bugner av fersk sjømat. Byen har også en vakker hvit sandstrand med fint badevann. Ikke langt fra byen ligger Aveiro Estuary, hvor man blant annet kan vindsurfe.

Les mer om Costa Nova HER og HER

140 kilometer fra Lisboa ligger Évora, hvis historiske sentrum står på UNESCOs verdensarvliste. Byen er kanskje et av de vakreste stedene i Portugal og huser flere vakre kirker, palasser og templer. Alentejo-regionen er også kjent for å ha noe av den beste tradisjonelle maten i Portugal, og i Évora får du blant annet slik mat på Cafe Alentejo, hvor svinekjakene visstnok skal være veldig gode. Du kan besøke Évora på en dagstur fra Lisboa, men du får mest ut av besøket hvis du tilbringer natten der.

Les mer om Évora HER og HER

Blant Portugals vakreste byer finner du også Marvão, som også er en av de minste i landet. Den lille perlen ligger på toppen av et fjell i nasjonalparken Serra de São Mamede. Her bor det ca. 1000 mennesker. Alle byens brosteinsbelagte gater fører opp til en vakkert middelalderfestning, hvorfra utsikten er fantastisk.

Les mer om Marvão HER, HER og HER (Facebook)

Flere artikler om Portugal finner du HER

Kommentarer