Nystartede FlyViking vil trolig starte ruteflyvninger mellom Tromsø og Alta. Endelig oppstartsdato er ikke bekreftet, men ifølge enkelte norske medier kan det skje innen årets juletrafikk. – Det vi sier at flere av de lokale rutene er aktuelle nå i starten. Det er viktig for oss å starte med ruter som har et bra trafikkgrunnlag og som passer den fasen vi er inne i (startfasen). Når det gjelder Alta har vi sagt til Altaposten at ruta Alta — Tromsø/retur er høyaktuell og sannsynlig. Det endelige ruteprogrammet annonseres når vi er klar, skriver FlyVikings viseadministrerende direktør og CFO Svein A. Eriksen i en mail til Dfly.no

FlyViking vil i første omgang mest sannsynlig konsentrere seg om flyvninger mellom Tromsø og Alta og andre lokale strekninger i Nord-Norge. Selskapet lover rutetider som skal  passe med SAS og Norwegian sine Osloavganger til og fra Tromsø. Ifølge Altaposten skal  det i første omgang være  snakk om tre daglige rundturer mellom Tromsø og Alta.

Det har også vært spekulert i om FlyViking ville forlenge Altaruten til Hammerfest, men det avvises av selskapet, ifølge nettstedet luftfart.media.

FlyViking lover flere ruter senere og selskapet har også levert inn anbud på de statstøttede regionale flyrutene i Nord-Norge.

FlyViking  ble startet av den tidligere Widerøekapteinen Ola O.K. Giæver jr. som også er hovedeier. Selskapets første Bombardier Dash 8-100 står for tiden i Calgary og skal ifølge Altaposten flys til Norge fra Canada iløpet av kort tid.

Tidligere saker om FlyViking:

FlyVikings nettside finner du HER og selskapets Facebookside HER 

 

Kommentarer