TUI Care Foundation og Futouris avslutter nå et felles bærekraftprosjekt som tar sikte på å gjøre Kreta til en mer bærekraftig matdestinasjon. Prosjektet er en del av TUIs strategi for å støtte lokale matprodusenter ved å knytte dem til turistnæringen.

Kreta - Hellas - Olivenolje - Salat - TUI
Kreta – første skritt mot en bærekraftig matdestinasjon (Foto: TUI Group)

Olivenolje og vin spiller en viktig rolle i Kretas økonomi og er en sentral del av øyas kultur og gastronomi. Tradisjonelle dyrkingsmetoder kan imidlertid føre til en rekke utfordringer som forurensning av miljøet, nedbrytning av land og at mindre gårder legges ned.

Prosjektet “Kreta – første skritt mot en bærekraftig matdestinasjon” ble startet for tre år siden med et mål om å finne løsninger på disse problemene. Bønder og lokale matprodusenter ble knyttet til lokale interessenter i reiselivsnæringen for å gi besøkende feriegjester tilgang til bærekraftig produserte produkter.

I løpet av prosjektet ble det produsert over 1,5 millioner liter vin og omtrent 119 000 liter olivenolje. Prosjektgruppen gjennomfører nå en studie for å undersøke hvordan disse resultatene kan oppnås også for andre destinasjoner, landbruksprodukter og hotell.  

Les også: TUI Care Foundation starter økologisk vinprojekt på Lanzarote TUI ansetter ny Nordisk Sustainability Manager (begge oktober 2018) – TUI har signert Helsinki-erklæringen for mer bærekraftig reiseliv (mars 2020) – Flere saker om TUI finner du HER

Hjemmesidene til TUI Care Foundation og Futouris finder du HER og HER

Vingård - Kreta - Hellas - TUI
Vingård på Kreta (Foto: TUI Group)

Kommentarer