TUI har signert Helsinki-erklæringen 2.0 for et mer bærekraftig reiseliv. Det var den finske bransjeforeningen SMAL som lanserte initiativet på årets nordiske reisemesse Matka i Helsinki.

TUI - Helsinki-erklæringen 2.0 - Heli Mäki-Fränti - Anna Kiefer
Heli Mäki-Fränti og Anna Kiefer under signeringen av Helsinki-erklæringen 2.0 (Bildekilde: TUI Group)

Helsinki-erklæringen er et felles initiativ støttet av hele reiselivsnæringen i Finland, der man forplikter seg til å utvikle virksomheten i en bærekraftig retning.

– Med Helsinki-erklæringen ønsker vi å samle reiselivsnæringen om å jobbe mer målrettet med bærekraft i en tid som i økende grad er preget av spørsmål knyttet til miljø og klima. Vi ønsker å bidra til positiv utvikling og samtidig fremheve alt det gode arbeidet næringen allerede gjør, sier Heli Mäki-Fränti, leder av SMAL.

SMAL er en finsk medlemsorganisasjon med rundt 180 reisebyråer og turoperatører. De lanserte den første versjonen av Helsingfors-erklæringen i 2009, og den ble signert av over hundre reiseselskaper, inkludert TUI.

– Bærekraft er en del av alt vi gjør i TUI og vi ønsker SMALs initiativ velkommen. Det er viktig at hele reisebransjen jobber for mer bærekraftige reiser og at vi setter oss store mål. TUI har et av verdens mest energieffektive flyselskaper og vi leter stadig etter nye måter å redusere klimapåvirkningen ytterligere. Vi jobber også for å forbedre arbeidsforhold og støtte lokalsamfunn rundt om i verden, sier Anna Kiefer, bærekraftsjef i TUI.

Les også: TUI Care Foundation starter økologisk vinprojekt på LanzaroteTUI ansetter ny Nordisk Sustainability Manager ( begge oktober 2018)

Hjemmesidene til TUI Care Foundation og Futouris finder du HER og HER

Kommentarer