Kanariøyene er nordmenns ubestridte favoritt i jule og vinterferien. Det viser TUI`s ferieatlas. Kari og Ola er ikke alene om å reise til de spanske ferieøyene i Atlanterhavet. Samtlige av TUIs 13 markeder har en eller flere av de kanariske øyene på sine topplister. Sveitsere og Østerrikere velger eksklusive reisemål, og Egypt fortsetter veksten. TUIs Ferieatlas kartlegger reisemønsteret til TUIs mer enn 27 millioner gjester verden over og er basert på faktiske bestillingstall.

TUI TOP 5 Vinterdestinasjoner 2019/20
TUI Holiday Atlas for vinteren 2019/20 (kilde: tui group)

– Ikke uventet er Gran Canaria nordmenns feriefavoritt i vinter og spesielt i julen. Det er solsikkert, det finnes noe for absolutt alle og vi ser at stadig flere reiser tilbake år etter år. Det er et veldig godt tegn, sier Nora Aspengren som er kommunikasjonsansvarlig for TUI i Norge.

Tall fra TUI viser at Sveitsere og Østerrikere foretrekker eksklusive og eksotiske reisemål som Maldivene, Mauritius og Mexico om vinteren, mens det absolutte flertallet reiser til de kanariske øyer.

Egypt viste seg på fjorårets oversikt for første gang på lenge, og befester i år sin posisjon som en sterkt voksende feriedestinasjon.

– Egypt opplever en veldig sterk vekst i mange av våre markeder nå, samtidig ser det ut til at nordmenn fortsatt er litt avventende og etterspørselen har ikke meldt seg hos oss helt enda. Det blir spennende å følge med på utviklingen og jeg har stor tro på at også vi her oppe i nord vil reise tilbake til Egypt om ikke lenge, sier Aspengren.

Flere feirer julen i utlandet

Nærmere 80 prosent av TUIs reisende velger Kanariøyene i vinter, og 60 prosent av de reisende velger å feire julaften i varmere strøk med 21. desember som den store utreisedagen. Plasseringen av årets helligdager har også gjort at 12 prosent flere velger å reise bort i julen sammenlignet med tidligere år.

Nordmenns topp fem reisemål i julen:

  1. Gran Canaria
  2. Tenerife
  3. Krabi
  4. Lanzarote
  5. Dubai

 Nordmenns topp fem reisemål i vinter:

  1. Gran Canaria
  2. Tenerife
  3. Lanzarote
  4. Mallorca
  5. Larnaca (Kypros)

Flere relaterte saker finner du HER, HER og HER

RIU Palace på Tenerife (Bildekilde: TUI Norge)

Kommentarer