Nye tall fra  Hotels.com viser Japans økende popularitet, og interessen fra norske reisende har økt med 55 prosent de siste to årene*.

Det ser ut til at det er den japanske kulturen som lokker, og tallene viser at mellom 2017 og 2019 økte søkene på landets kulturhovedsteder Tokyo og Kyoto med henholdsvis 105 og 65 prosent*.

Simon Matthews fra Hotels.com: 

– Japan er i søkelyset for øyeblikket, på grunn av toppidrettsarrangementer, dokumentarprogrammer i beste sendetid og økt kulturell eksport. Tallene våre viser en økende interesse, og det er lett å forstå hvorfor: Japan har noe for alle, fra verdens beste sushi til Instagram-vennlige selfiemuligheter foran Sensō-ji og rusleturer i den enestående vakre bambusskogen i Arashiyama.

Den japanske turistindustrien blomstrer nesten like heftig som landets berømte kirsebærtrær, og i samarbeid med @AccidentallyWesAnderson vil Hotels.com gjerne vise deg spennende og ukjente sider av Japans to mest populære byer: Tokyo og Kyoto.

Ved hjelp av fantastiske bilder som du kan se nærmere på her (ekstern lenke), avdekker @AccidentallyWesAnderson skjulte perler til inspirasjon for fremtidige reisende.

Nedenfor deler @AccidentallyWesAnderson sine beste tips om reisemål og hva som bør være med på din japanske bucket-liste.

Tokyo

Landets hovedstad er en pulserende metropol og et must på japanturen. Hvis du foretrekker å unngå trengselen ved Shibuya-krysset, kan du sjekke ut disse skjulte perlene fra @AccidentallyWesAnderson:

Hotel Imperial

Hotel Imperial er kanskje ikke så «skjult», men det er absolutt en perle. Vi foreslår å finne en ledig krakk i Old Imperial Bar, der du i arkitekturen ser spor etter hotellets opprinnelige lobby tegnet av den berømte amerikanske arkitekten Frank Lloyd Wright.

Baren ligger i andre etasje på hotellet og har servert sin berømte drink «The Mt. Fuji» (Fuji-fjellet) på samme måte siden 1924.

Yama No Yu Sento

Litt utenfor allfarvei, i bydelen Toshima, finner du dette tradisjonelle badehuset som har hatt en viktig funksjon i lokalsamfunnet siden 1960.

Badehuset er spesielt av flere grunner, men det som vakte oppmerksomheten vår aller mest, var veggmaleriet over de rosa flisene på veggen. Det ble malt av den eldste av de tre gjenværende japanske malerne som spesialiserte seg på badehus. Motivet er Fuji-fjellet, så her kan du drømme deg bort til en annen del av landet mens du nyter et forfriskende ettermiddagsbad.

Jiyu Gakuen pikeskole

Den tidligere pikeskolen Jiyu Gakuen er en av de få gjenværende byggene tegnet av Frank Lloyd Wright. Komplekset består av fire bygninger — et kapell, to klasserom og et auditorium — og ble bygd som en kristen pikeskole i 1921.

Komplekset fungerer ikke lenger som skole, men det er vel verdt et besøk. Her kan du glede deg over den unike art deco-arkitekturen og den originale innredningen, og hvis du er heldig, kan det hende at skolens pianist spiller opp i auditoriet.

SAVOY Pizza

Sushi og den japanske nudelretten ramen finner du selvfølgelig overalt, men det er én ting du kanskje ikke hadde forventet å finne i Tokyo: den beste pizzaen du noen gang har spist.

Det lille spisestedet (SAVOY har bare ett høyt bord og sitteplass til tolv langs disken) tilbyr to typer pizza: Marinara og Margarita. Ta en av hver, og prøv å unngå å falle for fristelsen til å bestille én til.

Mitsui Garden Hotel Ginza Premier

Mitsui Garden Hotel ligger i bydelen Ginza og er det perfekte overnattingsstedet på Tokyo-turen. Dette firestjerners hotellet er fullt utstyrt for å imøtekomme alle behov, og fra barområdet og den eksklusive restauranten har du en nydelig utsikt over byen.

Ginza er et av byens beste handlestrøk, fullt av motebutikker, cocktail- og sushibarer i de høyere prisklassene. Hotellet har en ideell beliggenhet for sightseeing, i gangavstand fra en rekke viktige steder som Tokyo International Forum, Tokyo Imperial Palace og så videre.

Mitsui Garden Hotel Ginza Premier fra 1823 kr per rom per natt på Hotels.com.**

Kyoto

Kyoto var en gang Japans hovedstad. Med sine mange klassiske buddhisttempler, shinto-helligdommer, palasser og hager — flere av dem oppført på UNESCOs verdensarvliste — regnes byen fremdeles som landets kulturhovedstad.

Dette er én av forklaringene på at antall besøkende fra Norge har økt med 55 prosent de siste to årene. Hvis du vil oppleve det virkelige Kyoto, kan du sjekke ut disse mindre kjente stedene foreslått av @AccidentallyWesAnderson:

Sagano Scenic Railway
Det måtte en del graving til for å finne denne, selv om det kanskje ikke ser sånn ut når du først har kommet frem. Togreiser er en del av den japanske hverdagen, og denne jernbanen er en av Japans mest unike.

Her kjører gammeldagse tog på en smalsporet jernbane fra 1800-tallet gjennom det pittoreske landskapet mellom Saga-Arashiyama og Kameoka.

Mens toget tøffer seg gjennom den tykke skogen og langs dype kløfter er det vanskelig å forestille seg at man er like i nærheten av en storby. (Eksperttips: Prøv å reservere sete på «Rich Car», som er den eneste åpne vognen på toget.)

Ukai-fiske

Kyoto er en by der mange av de gamle japanske tradisjonene fremdeles lever i beste velgående. En av dem er den tradisjonelle fiskemetoden ukai,der man benytter storskarver som ble importert fra Kina for mer enn 1500 år siden.

Mellom juli og september kan du bli med en liten trebåt langs elven i Arashiyama og se hvordan fiskerne bruker disse dykkende svømmefuglene til å fiske sin daglige fangst i tråd med en av Japans eldste fisketradisjoner.

Saishuan Shiraki

Hvis du vil prøve hjemmelagd mat i tradisjonell Kyoto-stil, anbefaler vi restauranten Saishuan Shiraki. Den er bortgjemt i en bakgate, og vel fremme er det fort gjort å bli usikker på om du er i en restaurant eller har kommet inn i et vanlig familiehjem.

Kokken Miho serverer det hun liker — «omakase» i ordets reneste forstand, og det er noe nytt hver kveld. Hver dag drar hun til matmarkedet, og når hun får øye på noe hun har lyst på, er det dette som havner på menyen. Du kan velge mellom en kjøttrett, en vegetarisk rett eller en kombinasjon av begge deler.

Miho og lærlingen Patrick er hyggelig selskap og sørger for at du ikke forlater restauranten før du er god og mett.

Kyoto Brighton Hotel

Kyoto Brighton Hotel er det perfekte hotellet til et opphold i den vakre byen Kyoto. Her kan du slappe av i ren luksus, for dette firestjerners hotellet har alt du måtte trenge, blant annet fire restauranter, frisørsalong og en egen gavebutikk. Fordyp deg i Kyotos kultur og utforsk byen.

Kyoto Brighton Hotel fra 2340 kr per rom per natt på Hotels.com.**

Flere relaterte saker finner du HER

Kommentarer