Britene og nederlenderne velger Tyrkia, Franskmenn foretrekker Sicilia, mens resten av Europa har Hellas som sin klare sommerfavoritt, viser TUI sitt ferieatlas for 2020. Reisearrangøren kartlegger reisemønsteret til sine gjester fra 13 land og oppstillingen er basert på faktiske bestillingstall og søketrender.

Syden - Ferie - bukt - Parasoller-Badestrand - Øyer - TUI
Fra Cameo Island på Zakynthos, Hellas (Bildekilde: TUI)

–  At Hellas er en så soleklar favoritt har nok mye med deres håndtering av pandemien å gjøre, og folks positive erfaringer fra sommeren 2020. Det skal også nevnes at Hellas alltid har vært populært, men i år er det enda flere enn normalt som vil legge ferien til greske destinasjoner, sier Nora Aspengren, som er kommunikasjonssjef for TUI i Norge.

 Nordmenn velger det kjente

TUIs ferieatlas er basert på bestillingstall fra 13 av TUIs hovedmarkeder i Europa, og 2,8 millioner bestillinger for sommersesongen 2021. Hellas overgår Spania i samlet antall bestillinger. Kreta overgår Mallorca for første gang i det tyske markedet, og minst endringer i reisemønster ser vi hos oss i Norden, der bestillingsmønsteret er i tråd med tidligere år.

Nordmenn, svensker, dansker og finner vil reise til Hellas, Spania, Tyrkia og Kypros også i 2021. Dagens tall viser at nordmenn sikrer seg ferie i utlandet i juli, august og september. Stavanger og Bodø er de mestselgende avreiseflyplassene.

– Vi nordmenn vet godt hva vi vil ha når vi nå skal planlegge utenlandsferien. Vi velger kjente og kjære destinasjoner, vi går for nostalgi fremfor nyheter, og vi spanderer på oss en ekstra oppgradering eller mer eksklusive hoteller når vi nå planlegger sommeren, sier Aspengren.

Nordmenns Topp 5 reisemål for sommeren:

  1. Kreta
  2. Rhodos
  3. Mallorca
  4. Kypros
  5. Samos

Les også: TUIs ferieatlas: Hit reiser nordmenn i vinter (desember 2019) – Spania er påskens feriefavoritt! (april 2019) – Europeere reiser til Middelhavet i sommer (juni 2018)

Flere artikler om TUI finner du HER

Kommentarer