Verdens største turistmesse, Internationale Tourismus-Börse (ITB) i Berlin, og Germany Travel Mart (GTM) avvikles digitalt i 2021.

Fra GTM 2015 i Erfurt (foto: ©otoerres)

I 2020 måtte arrangøren av den årlige turistmessen ITB avlyse grunnet pandemien. Messen har vanligvis opp mot 150 000 besøkende. Ettersom situasjonen fortsatt er uforutsigbar, vil messen i 2021 avvikles digitalt mellom 9. og 12. mars.

Fra og med 16. november finner man detaljert informasjon om utstillerpakker, billetter og sponsemuligheter på ITBs hjemmeside.

Tysklands Nasjonale Turistkontor (DZT) har også besluttet å gjøre GTM 2021 til en digital begivenhet. GTM arrangeres av DZT i samarbeid med lokale partnere.

Beslutningen om å avvikle messen virtuelt ble tatt i samarbeid med Mecklenburg-Vorpommern Tourism Association (TMV), som er partner for GTM 2021. Det største nettverksarrangementet for ferielandet Tyskland planlegges dermed i et spennende virtuelt format mellom 27. og 29. april.

– Siden 1966 har reisebransjen årlig møttes ansikt til ansikt på ITB Berlin. Det samme gjelder for GTM, hvor tysk turistbransje møter internasjonale aktører. I denne vanskelige tiden for hele reisesektoren er det viktig å holde fanen høyt og støtte opp under virtuelle muligheter. På denne måten kan vi holde kontakten helt til vi igjen kan glede oss over å stå ansikt til ansikt med hverandre, sier turistsjef for Tysklands Nasjonale Turistkontor i Norge, Joelle Janz.

Nye forretningskontakter via virtualGTM 2020

På virtualGTM2020 deltok 450 viktige aktører fra 49 land innen internasjonal reisebransje. Deltakerne brukte plattformen til nettverksbygging med 250 tyske selskaper fra hotell-, transport- og reisebransjen, innkommende turisme og regionale turistorganisasjoner. Over 5 700 møter ble avholdt via DZTs GTM-nettverksverktøy.

I tillegg til forretningsplattformen tok deltakerne i bruk informasjonsprogrammet som inneholdt flere paneldiskusjoner og webinarer med markedsinnsikt om tysk innkommende turisme, seneste trender og tendenser. I en påfølgende brukerundersøkelse sa 90 prosent av deltakerne at de var fornøyd/svært fornøyd med den virtuelle varianten av GTM. 92 prosent sa de kunne etablere nye forretningskontakter via virtualGTM.

Nærmere informasjon om virtualGTM 2021 kommer etter hvert på DZTs hjemmeside

Les flere nyheter om Ferielandet Tyskland HER og HER, samt om Reiselandet Tyskland HER og HER

Kommentarer