Formålet er å skape interesse for europeisk historie og kulturarv. Prosjektet gjennomføres av Europa-Kommisjonen i samarbeid med bl.a. Europarådet og UNESCO. Hensikten videre er å skape bærekraft, beskyttelse og innovasjon.

Den over 1000 år gamle Wartburgfestingen i Thüringen. Det var her Martin Luther satt mens han oversatte Bibelens til tysk (©otoerres)

Når kulturelle og kulinariske høydepunkter møtes, slik de gjør i Tyskland, kommer det ekstra store nytelser på agendaen! Tysklands slott og borger åpner sine dører og dekker prektige langbord i spisesaler og fantastiske vinkjellere. Det er foreningen “Slott og Hager i Tyskland” som inviterer til bords og byr på masse overraskelser.

Les også: Tysklands historiske festninger og borger

Oppdag “Nytelser i slott og hager”

Det fins mer enn 100 slott, borger, klostre og hager mellom havet og Alpene, som er med i denne kampanjen — historiske steder med kjøkkener, spise- og festsaler, orangerier, nyttehager, forsyningskjellere, vinkjellere, refektorier og gårdsbruk.

Både barokkslottet i Mannheim, slottet Solitude i Stuttgart, Residenzschloss Ludwigsburg og Schloss Friedenstein i Gotha åpner sine dører for omvisninger.

Les mer om Tysklands slott, parker og hageanlegg HER - Les mer om UNESCOs verdensarvliste HER og HER

La deg friste av kulinariske lekkerbiskener, smakfulle markeder og andre matarrangementer — og lytt til historiene deres om mat og drikke.

Et av høydepunktene blir helt sikkert en 270 meter lang piknik i parken ved slottet Sanssouci i Potsdam 23. juni.

I tillegg frister enda andre arrangementer, som for eksempel “25års verdensarv Bamberg“, “Transromancia — romantiske veier i Europa” eller “Händel Festspiele Halle“, som arrangeres i Halle i anledning det europeiske året for kulturarv 2018.

Når vil du reise? Klikk HER for å lese mer om kulinariske nytelser i slott og hager og HER for å lese mere om Tysklands deltakelse i Europas Kulturarv 2018.

Les flere nyheter om Ferielandet Tyskland HER og om Reiselandet Tyskland HER 

Fra Ludwigsburg – 15 kilometer nord for Stuttgart. Slottet omtales også som Tysklands svar på Versailles (©otoerres)

Kommentarer