UD viderefører reiserådene på ubestemt tid og fraråder alle utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendige. Fremtind anbefaler likevel folk å vente med avbestilling av sommerferien.

RMU - Aeropuerto Internacional Región de Murcia - Corvera - Flyplass
Norsk UD fraråder såkalte “ikke nødvendige” utenlandsreiser på ubestemt tid. Fremtind anbefaler folk å avvente avbestilling av sommerferien. (foto: ©otoerres)

– Vi følger rådene til UD og har nå ingen frist eller konkret dato for når folk må avbestille sommerferien sin. Vi oppfordrer kundene med å vente så lenge som mulig, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Therese Nielsen (bilde: sparebank1.no)

– Det kan jo være at du og familien får reise på ferie i sommer, selv om det akkurat nå ser litt mørkt ut. Ha is i magen, vi skal uansett hjelpe deg, sier Nielsen.

Skadeforebyggeren presiserer at reisen må være bestilt før 12. mars i år. 

Rådene kan plutselig bli endret

Det er viktig at folk er klar over at det plutselig kan komme endrede reiseråd fra myndighetene.

– Vi anbefaler derfor kundene til å følge med på nettsidene til UD, og sjekke nettsidene til forsikringsselskapet sitt slik at de holder seg oppdatert, sier Nielsen.

Hytteforbudet foreløpig ikke endret

Hytteforbudet og restriksjonene på fritidsreiser i Norge er fortsatt ikke endret, og gjelder gjennom påsken.

 – Vi dekker fortsatt avbestilling av reiser innenlands frem til og med 14. april – som er bestilt før 12.mars, sier Nielsen

Fremtind minner folk på at de må kontakte flyselskap eller reisearrangør først, før de melder sak til forsikringsselskapet. 

Flere relaterte saker finner du HER, HER, HER, HER, HER, HER og HER

Kommentarer