Her kan du klappe elefanter, tigere og kameler — Steiff-museet i Giengen

Kosebamsen har sin opprinnelse i den tyske byen Giengen an der Brenz, som ligger 30 minutter fra Ulm. Alt startet i 1877 med en nålepute formet som en elefant. Den var den aller første utgaven av et kosedyr.

I dag er Steiff, kosedyret med knapp i øret, verdenskjent og et synonym på barnedrømmer.

I 2005, i anledning firmaets 125 års-jubileum, ble museet åpnet. Det er et eventyr for både voksne og barn, samlere så vel som kosedyr-elskere.

På 2400 kvadratmeter blir du kjent med historien om Margarete Steiffs suksess, Skritt for skritt blir du vist hvordan et kosedyr blir til, du kan kose deg med over 2000 kosedyr. Her finner du også «barnas seter», der ungene får lov til å ri på kameler og kose seg med gorillaer og andre dyr i legemsstørrelse…

En kafé sørger for behagelig matpause, en museumsbutikk for at barna kan få med seg sitt favorittkosedyr hjem.

I løpet av året blir det arrangert forskjellige tilstelninger — som for eksempel Steiff julemarked.

Åpningstider: Daglig fra 10.00 — 18.00.

Steiff Factory Outlet er åpen daglig fra 10.30 — 18.00.

Bistroen Knopf holder åpent daglig fra 11.00 — 17.00.

Adresse: Steiff Museum, Margarete-Steiff-Platz 1, D-89537 Giengen/Brenz.

Telefon: +49-7322 131500, museum@steiff.de

Les mer om Steiff museum HER, om Giengen an der Brenz HER og om Ulm HER

Elefanter bes vennligst vente utenfor Glassmuseet i Passau…!

I kunst- og kulturbyen Passau, som er en reise verdt i seg selv, kan du se mer enn 15.000 glass fra fire århundrer i glassmuseet. Ytterlige 15.000 ligger på lager.

I midten av gamlebyen, som er fredet som kulturminne, der elvene Donau, Inn og Ilz møtes, lokker verdens største samling av europeisk glasskunst.

Utstillingen kan besøkes i et kostbart, nyrenovert bygningskompleks som heter «Wilder Mann» («Den ville mann»), like ved den historiske rådhusplassen.

Her i sentrumet av Midt-Europa lå de største, mest betydningsfulle glassverkene på 1900-tallet. På museet kan du dykke ned i historien om dette håndverkets perfeksjon.

Åpningstider: Daglig  fra 9.00 – 17.00

Adresse: Glasmuseum Passau, Schrottgasse 2, D-94032 Passau

Telefon: +49-851 35071, info@glasmuseum.de

Les mer om Glassmuseum Passau HER og om byen Passau HER

I selskap med mus — Berlins Undergrunns-museum

Berlins overflate er synlig for alle, men byens undergrunn har like mange hull som en sveitserost. Under Berlins plasser og gater er det nemlig tunneler og kanaler, hemmelige ganger og rester etter gamle bunkere.

Foreningen «Berliner Unterwelten e.V.“ (Berlins underverden) forsker, dokumenterer og tar vare på infrastrukturen i byens undergrunn. Med det gjør de den ukjente delen av Berlin tilgjengelig for besøkende. Hovedtema på de forskjellige, guidete turene er det sivile luftvernet under annen verdenskrig. I tillegg møter du spesielle, historiske eiendommeligheter som et rørpostsystem, DDR flukttunneler, ammunisjonslagre og arkeologiske skatter. Her fins også et historisk vannverk og en nedstigning til kjellerne i Berliner-Kindl-bryggeriet, som kan være av interesse.

I tillegg til alt dette får du mye sjelden informasjon — for eksempel om hvordan Berlin har kunnet bli den byen den er, siden den er bygd på sand. Utstillingen «Germania» belyser planene som nasjonalsosialistene hadde med Berlin… Dette er det veldig spennende sted å besøke.

Berlins Unterwelten-Museum (Undergrunns-museum) befinner seg på trafikk-knutepunktet Berlin-Gesundbrunnen. S-bane-linjene S1, S2, S25, og T-bane linjen U8 og Ringbahn stopper her.

Du kommer til museet hvis du bruker en av T-bane- (U-Bahn) inngangene sør i stasjonsbygningen. Museumsbesøk er bare mulig i kombinasjon med en tur, og du må booke den på forhånd.

Turen tar ca. 90 minutter. Det blir anbefalt at kun barn over 13 år blir med. Barn under syv år får ikke adgang,

for dem fins et annet tilbud: En spesiell «mamma-barn tur», som starter i Gasometer i Fichtestrasse.

Det er viktig for alle å huske varme klær og skikkelig fottøy!

Viktige informasjon om turene finner du her.

Les mer om Berlin Unterwelten-Museum HER og om den tyske hovedstaden Berlin HER

Les flere nyheter om Ferielandet Tyskland HER og HER, samt om Reiselandet Tyskland HER og HER

Kommentarer