Den tradisjonelle dominikanske tradisjonelle musikk- og danseformen «merengue» er en uerstattelig kulturskatt for menneskeheten. Det har FN`s organ for utdanning, vitenskap og kultur (UNESCO) bestemt.   Dette er en utmerkelse som hedrer den høyt elskede kulturtradisjonen og verdien dette har som en del av  Den Dominikanske republikks  identitet. Denne anerkjennelsen bidrar til å beskytte og bevare merengue for fremtidens generasjoner over hele verden.

Merenguedansere i den tidligere “visekongeresidensen” Alcázar Colón (Bilde: GoDominicanRepublic.com)

– Det å motta denne internasjonale utmerkelsen er svært viktig for den dominikanske kulturen, fordi merengue har vært en del av vår identitet i mer enn et århundre», sier Magaly Toribio, markedsrådgiver i turistdepartementet i Den Dominikanske Republikk.

– Merengue inneholder rytmer som identifiserer oss som nasjon og er en del av våre røtter. Denne anerkjennelsen fra UNESCO bekrefter at våre rytmer er uten grenser, bryter ned språkbarrierer og gir gjenklang i alle verdenshjørner.»

Merengue er en kulturell uttrykksform som anses som en del av dagliglivet for dominikanere, og som over tid også har blitt populær blant andre land i Karibbien, Latin-Amerika og rundt om i verden for øvrig.

Merengue har også påvirket spansk, afrikansk og andre etniske kulturer. Denne spesielle musikkformen utgjøres av «cuatro» gitar, guiro — en form for perkusjon og tamburin. I 1870, ble «cuatro» byttet ut med trekkspill, og flere år senere ble saksofon, bass og piano lagt til.

Dansere fra Den Dominikanske republikk under Ferie for Alle i Herning, Danmark (foto: ©otoerres)

Som et synonym på glede, ble merengue sang og dans en viktig ingredienbs ved sosiale samlinger, møter og andre begivenheter. Den har blitt delt av mennesker over hele verden, takket være personer som spredte den gjennom sine reiser, inkludert personer som Joseíto Mateo, Juan Luis Guerra, Johnny Ventura, Milly Quezada, Wilfrido Vargas, Fernando Villalona, Rosario-brødrene og Eddy Herrera.

Ved en rekke anledninger i Den dominikanske Republikk, som på festivaler og konserter, gis det liv til merengue, ved at ulike generasjoner danser til disse unike rytmene. De to populære begivenhetene, Festival of Merengue i Santo Domingo og Caribbean Rhythms of Puerto Plata, blir feiret av store folkemengder hvert år. Disse festivalene gir besøkende ypperlige muligheter til å lære mer om dominikanernes verdier og oppleve gleden hos det dominikanske folk.

Denne anerkjennelsen bidrar til en fortsatt posisjonering av Den Dominikanske Republikk som det ledende reisemålet for turister i Karibbien, preget av vakre landskap, flotte strender og en bemerkelsesverdig rik kultur som feires verden over.

Les mer om Den Dominikanske republikk HER

Les flere nyheter om Den Dominikanske Republikk HER

Kommentarer