Norsk ungdom er ikke lenger fornøyd med tostjerners hotell og billige partysteder når de reiser på ferie. I følge Norges største feriearrangør, Ving velger syv av ti unge hotell i toppsjiktet denne sommeren.

Elisabeth Vonstedt (ving.no)

Elisabeth Vonstedt (ving.no)

– Ja, kravene til både reisemål og hotell er nok betydelig høyere enn det var da jeg reiste på min første sydentur alene til Korfu i 1991, smiler informasjonsansvarlig Elisabeth Larsen-Vonstett i Ving.

Nærmere syv at ti i aldersgruppen 18 til 29 år velger i sommer å bo på et hotell med fire eller fem stjerner. Det er en stor økning siden 2011 hvor drøyt fire av ti tok seg råd til hoteller i denne prisklassen.

– Vi ble faktisk litt overrasket da vi oppdaget av en tredjedel av gjestene på vår luksuriøse og barnefrie Sunprime-hotell viste seg å være i aldersgruppen 18 til 29 år. I utgangspunktet trodde vi at dette var et hotellkonsept som henvendte seg til en litt eldre aldersgruppe med mer penger mellom hendene, fortsetter Larsen-Vonstett.

Hun tror det er flere grunner til at unge mennesker endrer reisemønster.

– En viktig årsak er nok at mange ungdommer er godt vant. De har vokst opp med flere årlige utenlandsturer og mange har tilbragt sommerferiene på flotte familieanlegg i Syden. I tillegg så har en del unge i dag bedre økonomi enn for noen år tilbake. Jeg tror dessuten mange prioriterer å spare til én bra ferie fremfor å ta flere rimeligere turer, sier hun.

Sunprime Miramare Beach på Rhodos (Styilist: Agneta Renebo/Bildekilde: Ving))

 

 

Kommentarer