Arctic CoastWay på Island betyr at man reiser utenfor allfarvei for å oppdage noen av de mest avsidesliggende stedene på Nord-Island.

Artic CoastWay ble offisielt åpnet 8. juni 2019, på verdenshavsdagen. Et unikt eventyr på 900 kilometer av kystveier nær polarsirkelen. Arctic CoastWay ble kåret til en av topp 10 destinasjonene i Europa av Lonely Planet 2019.

Du står fritt til å stoppe og unne deg selv å oppdage underverkene ved den arktiske kystveien.

Når du beveger deg til rytmen av bølger og vind, kjenner på energien til de fantastiske turene og møter de hyggelige menneskene på veien, gir deg det et ønske om å vende tilbake igjen og igjen.

Sesongenes dramatiske endringer fra høstens brennende toner til den hvite uberørte vinteren, fra vinterens spektakulære nordlys til sommerens midnattsol,vil gi deg nye perspektiver og nye eventyr i vente.

Du kan se det vulkanske landet møte det iskaldehavet, naturens krefter har skapt en kystlinje av vill og ren skjønnhet. Kjøreruten inkluderer seks halvøyer som når langt ut i havet, og tar deg fra svarte sandstrender til spektakulære klipper, langs elver fra isbreer og fjorder til høye fjell. Du kan kjøre hele ruten uten stopp – men det er ikke nødvendig å gjøre det.

Les mer om Artic CoastWay på Island HER

Les også mer på turistnettstedene for Nord-Island og Island HER og HER

Kommentarer