De fleste har behov for transport i julehøytiden. Over halvparten av alle nordmenn reiser bort hele eller deler av julen, og nesten en tredjedel besøker venner eller familie i Norge. Med reiserestriksjoner og reduserte avganger kan bildeling være et fornuftig alternativ til fulle fly og tog.

Getaround Norge - Leiebilapp - Billeie
Med Getaround-appen kan du plukke opp en bil og betale per time, som et alternativ til døgnleie. Det gjør tjenesten mer attraktiv for flere og kortere leieforhold. (Foto: Getaround Norge)

Økt etterspørsel etter bildeling i julen

Julen er en populær periode for bildeling. Bilen tar de reisende helt frem dit de skal, fullpakket med venner, familie, julegaver, bagasje og skiutstyr. Dessuten unngår du munnbind og trengsel på flyplasser og togstasjoner. Men selv med flere tusen biler på Norges ledende og landsdekkende bildelingsplattform kan etterspørselen fort bli høyere enn tilbudet i høytiden.

– Når alle skal hjem til jul samtidig blir fly raskt fulle, togavganger utsolgt og biler bestilt tidlig. I fjor opplevde vi et stort trykk rundt jul. Kanskje er det også noen som vegrer seg for å stå tett med andre reisende. Det er derfor lurt å være tidlig ute for de som vil sikre seg bil hjem, sier Even Tangen Heggernes, daglig leder i Getaround Norge, tidligere Nabobil.

Tips til deg som vil leie bil

 • Vær tidlig ute for å sikre deg bilen du faktisk trenger i julen
 • Book en bil med Getaround Connect, da kan du åpne bilen med appen uten å måtte møte utleieren
 • Følg instruksjonene i appen når du henter bilen
 • Lever bilen i samme tilstand som ved henting
 • Gi en anmeldelse av bilen og leieforholdet
Getaround Norge - Leiebilapp - Billeie
– Kan du leie ut bilen din hele jule- og nyttårsferien er mulig å tjene flere tusen kroner, sier daglig leder i Getaround i Norge, Even Heggernes. (Foto: Getaround Norge)

Kan tjene tusener på å leie ut i julen

Så langt i 2021 har Nordmenn tjent 80 millioner kroner på å leie ut bilen sin på Getaround, tidligere Nabobil. Om du ikke skal bruke bilen selv denne julen, er det gode muligheter å tjene flere tusen kroner på den.

Finn frem skistativet og rydd bagasjerommet, det gjør bilen mer attraktiv for de som skal hjem til jul. Mens Golf er den mest populære modellen gjennom året, øker etterspørselen etter andre modeller når flere skal sitte på, har med mye bagasje eller det skal kjøres langt på norske vinterveier.

– Har du en bil som står mye stille i desember kan du tjene gode penger på å leie den ut. Hvor mye du kan tjene avhenger av bil og periode. I julen ser vi at stasjonsvogner og litt større biler bookes først. Har du i tillegg skistativ, skiboks eller firehjulstrekk blir den garantert etterspurt. Men også elbiler og mindre biler er populære, sier Heggernes.

Tips til deg som skal leie ut bilen i vinter

 • Ha på gode vinterdekk. Skriv i annonsen om du har piggdekk.
 • Sett på skiboks eller skistativ, om du har. Ta bilder og oppdater annonsen.
 • Fremhev firehjulstrekk og god bagasjeplass
 • Fyll opp tanken og spylevæske, lad batteriet
 • Rydd bagasjerommet og ta julevasken
 • Sjekk at refleksvest og varseltrekant er lett tilgjengelig
 • Hold utleiekalenderen på Getaround.no oppdatert
 • Installér “Getaround Connect”, da kan leietaker åpne bilen med appen
Getaround Norge - Leiebilapp - Billeie
Velg blant nesten 10.000 biler i Getaround-appen (tidligere Nabobil) i Norge, spredt fra Lindesnes til Hammerfest. (Foto: Getaround Norge)

Kommentarer