Ikke reis kollektiv med mindre du virkelig må, og legg helgeturen til nærområdet. De ansatte i kollektivtrafikken gjør alt de kan for å opprettholde et trygt kollektivtilbud til de som er nødt til å reise kollektivt. 

Forrige helg var det mange som ville ut i marka på helgetur. I kombinasjon med svært mange feilparkerte biler og busser som ikke kom fram opplevde mange at det ble trengsel i kollektivtrafikken. Midt i en pandemi er dette selvsagt svært uheldig og Ruter oppfordrer derfor alle til å legge helgeturen til nærområdet eller finne på andre aktiviteter, og ikke reise kollektivt til disse.

– Det er fullt forståelig at folk har behov for å komme seg ut, men vi oppfordrer sterkt til ikke å benytte kollektivtrafikken til fritidsaktiviteter. Vi må alle bidra til at de som må reise kan gjøre dette på en trygg måte. Vi håper alle følger denne oppfordringen, sier administrerende direktør i Ruter Bernt Reitan Jenssen.

Denne oppfordringen gjelder også for de kommende helgene.

Hvis du må reise kollektivt er det viktig å holde avstand til andre og følge retningslinjer for kollektivreiser.

Dette gjør Ruter i helgen:
  • Ruter vil i helgen følge trafikkbildet, og iverksette ekstra busser dersom det oppstår behov for det.
  • Vektere vil også bistå de reisende på T-banen og sentrale holdeplasser der det er risko mange reisende. Deres oppgave er å bidra til at folk venter på neste buss eller trikk dersom det er mange passasjerer om bord fra før.
Retningslinjer for kollektivtrafikken

Retningslinjene gjelder syv dager i uken, hele døgnet.

1. Ikke reis med mindre du må – bruk sykkel eller gå.

Når du må reise med kollektivtrafikken, er det viktig at du:

2. Unngår å reise når mange skal samme vei – enten det er til og fra jobb eller på fritiden.

3. Holder anbefalt avstand og bidrar til at dere sprer dere godt på stoppestedet og om bord.

4. Bruker munnbind når du ikke kan holde en meter avstand. I noen kommuner skal du alltid bruke munnbind når du reiser kollektivt. Ikke ta av deg eller kast munnbindet før du er ute av transportmiddelet og har forlatt området med trengsel. Barn under ungdomsskolealder anbefales ikke å bruke munnbind.

5. Ikke reiser kollektivt hvis du er syk eller mistenker smitte.

Kommentarer