Påskeferie uten boblebad og oppvaskmaskin? Det er mange som trekkes mot det enklere hyttelivet. Fortsatt finnes det på inatur.no flere ledige hytter for de som ønsker en tur på påskefjellet.

Det er en økende interesse for å bo på enklere hytter i fjellet, skogen og ved fiskevann. Mange av hyttene på inatur.no er opptatt i påsken, men til alle som er ute i siste liten kan vi fortelle at det fortsatt er muligheter for å finne rimelig overnatting i flotte naturområder. Her er noen eksempler på hva som står ledig for øyeblikket.

Tekst fortsetter under bildene 

Den rimeligste hytta som står ledig, koster bare 200 kroner døgnet. Det er Fagerlihytta ikke så langt fra Trondheim. Den leies ut på inatur.no av Fjellstyrene i Stjørdal. Fagerlihytta har sengeplasser til fire personer.

Sottjønnbu i Breheimen nasjonalpark står ledig i påskeferien. Hytta er en fin base for toppturer. Det er sengeplasser til fire personer, prisen er 690 kr døgnet og hytta er en av flere fine steder, som leies ut av Skjåk Almenning.

Idyllisk seterhus i Gausdal Vestfjell ledig. Koselig og rustikt seterhus på Blestern med utsikt ut over Dokkfløyvatnet. Innlagt strøm for belysning i alle rom. Preppede skiløyper fra vinterferien. En liten perle, som står ledig for interesserte. Her er det sengeplasser til 10 personer.

Trivlegt støylshus på Haukeliheia i Vinje, Telemark. “Nasaroi”, en gammel seter i barnevennlig terreng står ledig. Her er det sengeplasser til seks personer.

Tekst fortsetter under bildene 

Skurveosbua i Lesja. Hytta leies ut av Lesja fjellstyre og ca. 25 m2, har fire sengeplasser i kombinert oppholdsrom, kjøkken og soverom.

Unik plass i Namsskogan ledig i påsken. Storgåsvassbua til Namsskogan fjellstyre er også ledig i påskeferien. Dette er en unik plass for alle som ønsker villmarksfølelsen. Hytta ligger rett ved et fiskevann, har sengeplasser til fire personer og er et godt utgangspunkt for mange flotte naturopplevelser.

Bo helt for deg selv i fantastisk høyfjellsnatur. Hytta til Nesset fjellstyre ligger i Stordalen i Møre og Romsdal. Her får man oppleve natur og fjell på nært hold, og det blir nok ikke et problem med masete naboer. Her inne er det sengeplasser til fire personer og prisen er 450 kroner døgnet.

Tekst fortsetter under bildene 

Hvis man lurer på noe om hyttene. Ønsker man å vite mer om snøforhold eller områdene hyttene ligger i oppfordres det til å ta direkte kontakt med utleiere av hver enkelt hytte. Da får man oppdatert info fra lokalkjente.

Leie så mange dager man ønsker. De fleste hyttene ligger ute til døgnleie. Det betyr at man ikke nødvendigvis må betale for hele påskeferien, om man bare ønsker å ta noen dager i friluft er det fullt mulig.

Anti-luksus. Inatur ser at enkle hytter er populære blant nordmenn. Det må ikke være jacuzzi, varmekabler og WiFi når man er på tur. Mange søker naturopplevelser fremfor luksus og synes det er unikt å kunne bo i norsk urørt natur.

Prøve fiskelykken i påsken? Det er sen påske i år, og tradisjonelt er det godt fiske på isen på denne tiden av året. På inatur.no kan man også finne fiskemuligheter over hele landet, i tillegg til å kjøpe fiskekort direkte på nett.

Skitt fiske og god påske!

 

Kommentarer