Med sol hele året er Dubai et opplagt valg hvis du ønsker en aktiv ferie. Og ørkenmetropolen byr både på sykkelstier i ørkenen, surfing for nybegynnere, naturskjønne vandreruter, ridning på veddeløpshester, løpeturer langs havet samt yoga på stranden.

På løpetur i Dubai (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

Sykling i ørkenen

Uansett om du er en erfaren sykkelrytter eller en hobbysyklist, er den nesten 100 kilometer lange sykkelstien Al Quadra Cycle Track en av Dubais beste. Faktisk anbefaler mange at man besøker området om morgenen for å nyte den flotte soloppgangen over sanddynene. Underveis kan det også være du får øye på ville dyr som antiloper og hester. Flere steder langs stien kan man leie sykler og utstyr, og etter sykkelturen kan man fylle opp tanken på blant annet The Cycle Bistro.

Les mer HER

På sykkeltur i ørkenen (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

Surfing for nybegynnere

Dubai er hjemsted for et pulserende og imøtekommende surfermiljø, og de rolige bølgene gjør at stedet er spesielt godt egnet for nybegynnere og de med bare litt erfaring. Hos Surf House Dubai finner du alt du trenger for å komme i gang, inkludert undervisning på alle nivåer og utleie av surfebrett. Surf House har to adresser: Hovedkvarteret på Sunset Beach i Jumeirah, hvor man også kan nyte et måltid på kafeen Single Fin, samt på Nikki Beach Hotel, som også er et flott sted å henge etter en dag i bølgene. Hvis det ikke er bølger en dag, kan man begge steder også få undervisning i stående paddleboarding og leie brett.

Les mer HER

Surf House Dubai (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

Fjellturer

Hatta-demningen er med sitt turkise vann ved foten av Al Hajar-fjellene et av Dubais flotteste naturområder. Det rå landskapet er ideelt til vandreturer, og det finnes ruter både til vanlige turister og erfarne turgåere. Hvis du ønsker å oppleve området fra vannsiden, kan du leie en kajakk eller vannsykkel.

Les mer HER 

Padling i Hatta-demningen (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

Kitesurfing som gir et skikkelig adrenalinkick

Adrenalin-junkier må gripe muligheten til å prøve seg på kitesurfing, som er blitt en svært populær sport i Dubai. Det finnes til og med en strand som heter Kite Beach. Start med å leie utstyr og bestille en introduksjonstime hos Dukite eller Kite Zone Dubai, og avslutt dagen på matmarkedet på Kite Beach eller på et av de små, «bortgjemte» spisestedene omgitt av gatekunst i det nye strandområdet La Mer.

Les mer HER og HER

Kiting i Dubai (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

Ridning på veddeløpshester

Ridning er en populær og tradisjonsrik sport i Midtøsten, og det er mange steder i Dubai hvor man kan få rideundervisning eller bestille en ridetur. Al Jiyad Stables er et populært valg, da de har alle former for utstyr til leie og samtidig har muligheter for alle – uansett om man er nybegynner eller godt vant med hester. Mange av hestene er gamle veddeløpshester av svært ettertraktede raser, noe som helt sikkert vil imponere heste-entusiaster.

Les mer HER

Løperuter

Dubai er et paradis for løpere, da det finnes løperuter og -stier nærmest overalt i byen. En av de mest populære er den 14 km lange stien langs Jumeirah-kysten – fra Dubai Marine Beach Resort & Spa, over Dubai Water Canal og helt ned til Kite Beach og det ikoniske hotellet Burj Al Arab. Et annet populært sted er den store, palmeformede øya Palm Jumeirah, som har to forskjellige ruter på henholdsvis fire og 11 km.

For konkurranseløpere har Dubai også en lang rekke offisielle løp året rundt – blant annet The Standard Chartered Dubai Marathon, Dubai Desert Road Run og hinderløpet Dubai Spartan Race.

Les mer HER, HER og HER 

Yoga på stranden

Utendørs yoga er populært i Dubai, og The Beach overfor JBR arrangerer gratis morgenyoga fire dager om uken fra oktober til mai. Hoteller som Fairmont Palm Hotel & Resort er også med på trenden med månedlige yogatimer i forbindelse med fullmånen. I løpet av året er det også yogafestivaler som for eksempel Yoga Fest, som finner sted 15.-17. november 2018, og XYogas Feel Yoga i mars måned på Kite Beach. Innen lenge vil det også komme yogalokaler og -arrangementer i det nye ørkenreservatet Al Marmoom Desert Conservation Reserve.

Les mer HER, HER,  HER og HER

 

Yoga på stranden med verdens høyeste bygning i bakgrunnen (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

 Les mer om Dubai HER — Finn flere nyheter og reisetips om Dubai HER

Les også: Åtte ting du ikke visste om Dubai — Dubai Fitness Challenge: Dubai ønsker å bli verdens mest aktive by — Dubais beste bassengutsikter — Italiensk øyresort i Dubai - Tre familievennlige opplevelser i Dubai

På sykkeltur i Dubai (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

Kommentarer