Den ultimate familieferien er en god kombinasjon av spennende aktiviteter og rolig avkobling. Alt for å skape en perfekt ramme for fine opplevelser som skaper minner for livet. Safari etterfulgt av avslappende dager på kritthvite strender gir nettopp dette.

Idylliske Zanzibar er for mange den ultimate feriedrømmen. (fotocredit: ethiopianairlines.no)

Den største verdensdelen på kloden strekker seg rundt 8000 kilometer fra nord til sør med ekvator omtrent på midten. Med hav på nært sagt alle kanter og et varierende klima, byr Afrika på store naturvariasjoner og et rikt dyreliv i alt fra regnskog til ørkenområder.  

Den ultimate reisedrømmen

Seks av ti nordmenn har en konkret drømmereise i tankene og et eksotisk sted langt unna vi drømmer om. Det viser en reiseundersøkelsegjennomført av Kantar TNS.

Daglig leder og eier av reiseoperatøren Ditt Afrika,  Cathrine Bryn, er en av landets fremste afrikaeksperter. Hun har besøkt mange nasjonalparker i hele Afrika og lar seg imponere gang på gang.

– Mange familier har safari høyt oppe på lista. Det å oppleve dyr tett på i deres naturlige habitat på åpne afrikanske sletter og i bushen er noe helt spesielt. Opplevelsene er så mektige og jeg merker at det gir en helt egen energi å være der, forteller Bryn.

Afrikaeksperten og daglig leder for Ditt Afrika, Cathrine Bryn har mange favoritter. (bilderkilder: msl/ethiopianairlines.no)

Krypskyttere den største trusselen

Når du velger å dra på safari, er du samtidig med på å bevare de afrikanske dyrene. Flere av artene er nemlig utrydningstruet. 

– Inngangsbilletten vi betaler til nasjonalparkene går med til å støtte prosjekter og tiltak for å verne dyrene. Krypskyttereer den størstetrusselen, og det erheltavgjørende å sette inn beskyttendetiltak, sier Bryn. 

Safari, sol & strand

Afrikaeksperten anbefaler å kombinere safari med noen avslappende dager på en strand. 

– Det er så mange vakre steder å velge i. Øygruppen Seychellene består av 115 øyer, det gjør det ikke akkurat enklere å velge ut en favoritt. For mange er det naturlig å peke på Zanzibar i Det indiske hav. Med kritthvite strender, palmer og krystallblått hav er dette stedet et paradis på jord, smiler hun.

Fjelltur på Madagaskar

Frister det med flere spennende opplevelser? Opplev Madagaskar. 80 prosent av dyrene og plantene du ser på Madagaskar finner du ingen andre steder på kloden. 

Her finner du også naturreservatet Tsingy de Bemaraha. Området harspektakulære steinformasjoner hvor du får fjellturer utenom det vi er vant til i Norge. 

Les mer om Madagaskar på det nasjonale turistkontorets nettsider HER

Fly direkte til Addis Abeba

Ethiopian Airlines tilbyr seks ukentlige flyvninger til Addis Abeba via Stockholm. Salgsansvarlig Thomas Hellem i Ethiopian Airlines er stolt av å representere Afrikas beste flyselskap i 2017 og 2018, og som i tillegg mottok firestjerners sertifisering fra Skytrax i 2017. 

– Flyselskapet er medlem i Star Alliance, verdens største luftfartsallianse. Med oss flyr du med våre Dreamlinere til flere enn 100 internasjonale destinasjoner på fem kontinenter, i tillegg til 61 destinasjoner i Afrika. Din reisedrøm er så absolutt innen rekkevidde, smiler Hellem.

Du finner flere reisetips på nettsidene til Ditt Afrika HER og hos Ethiopian Airlines HER

Flere saker om Ethiopian Airlines finner du HER

Reiseundersøkelsen er en landsdekkende undersøkelse gjennomført av Kantar TNS i desember 2018. 

Kommentarer