Dubai forbindes ofte med luksus, glamour og høye priser, men det er fullt mulig å utforske ørkenmetropolen selv med minimalt reisebudsjett. I denne guiden avslører Dubais turistråd blant annet hvor man kan spise frokost til 30 kroner, lunsj til under 10 kroner og middag til under 50 kroner. Og visste du at en av byens mest autentiske attraksjoner kun koster et par kroner å prøve?

Dubai Beach (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

Frokost

Dubai har et utall av små indiske kafeer spredt rundt i byen. Hvis du ønsker å spise indisk til frokost, serverer den lokale Dubai-favoritten Raju Omelet en enkel omelett for kun 10-15 AED (25-35 kroner). Stedet serverer også et utvalg av indiske gatematspesialiteter samt deilig te, alt til fornuftige priser.

Hos Single Fin Café på Surf House Dubai serveres det upretensiøs frokost med utgangspunkt i økologiske og lokale råvarer. For eksempel kan du bestille en porsjon pannekaker med friske bær til 37 AED (82 kroner) eller posjerte egg med avocado for 39 AED (86 kroner).

Formiddagsaktiviteter

En av Dubais mest autentiske «attraksjoner» koster bare 1 AED (drøye 2 kroner) å prøve: en tur med en tradisjonell abra-båt tvers over Dubai Creek. Etter seilturen passer det perfekt å besøke soukene i Al Fahidi-området, hvor du kan bruke lang tid på å titte på alle de fargerike varene, og hvor det er gode muligheter for å gjøre et kupp.

Abra-båter i Dubai Creek (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

Dersom du ønsker å oppleve Dubais strender og det ikoniske Burj Al Arab fra havet – og samtidig få kroppen i bevegelse fra morgenen av – kan du leie et paddleboard hos Surf House Dubai for 80 AED (178 kroner) og begi deg ut på vannet.

Lunsj

Kjeden Eat & Drink Restaurant har vært i Dubai i flere tiår og er en favoritt blant lokale som ønsker en rask matbit. Her koster en klassisk shawarma nemlig kun 5 AED (11 kroner). På menyen finner du også et utvalg av libanesiske og arabiske spesialiteter, sandwicher, milkshake og juice.

Et annet spisested som er populært blant de lokale er Zaatar w Zeit, som har restauranter over hele byen. Her får du for eksempel en cæsarsalat med kylling til 35 AED (78 kroner) eller en tunfisk-wrap til 25 AED (55 kroner).

Ettermiddagsaktiviteter

I det historiske området Al Fahidi Historical District kan man lære mer om Dubais historie og kultur – bl.a. på Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding. Her kan man blant annet høre hvorfor tekoppene ifølge lokal tradisjon kun skal fylles halvt opp, og hva det betyr hvis man heller te helt opp til kanten.

I tillegg er det mulighet for å nyte en tradisjonell arabisk middag på gulvet, mens en lokal vert forteller og svarer på spørsmål om livet i Dubai. Den samlede opplevelsen inkl. middag koster 130 AED (289 kroner). I samme område ligger også Coffee Museum og Dubai Museum.

Gamlebyen Al Fahidi (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

Dersom du heller ønsker å tilbringe ettermiddagen utendørs, kan du leie en bil for 60-80 AED (133-178 kroner) for en dag og kjøre ut til fjellområdet Hatta, som kun ligger en times kjøretur unna. Det vakre naturområdet kan utforskes både til fots, på sykkel og i kajakk, og det passer bra å ta med en matpakke som kan nytes med utsikt over vannet.

Middag

Bu Qtair er blant de mest kjente og eldste skalldyrrestaurantene i Jumeirah. Stedet serverer kun to retter – fisk og reker – men begge delene smaker ifølge ryktene (og anmeldelsene på Facebook) helt forrykende. I tillegg er prisene svært fornuftige.

Hvis du er på utkikk etter pakistansk mat til middag, er Ravi Restaurant en av Dubais beste og langt fra dyreste. Menyen har en lang rekke hovedretter fra ca. 20 AED (45 kroner). Dersom du er glad i indiske spesialiteter, kan du for eksempel prøve chicken tikka masala til 25 AED (55 kroner) og butter chicken til 24 AED (53 kroner).

Kveldsaktiviteter

Etter kveldsmaten passer det fint å gå en tur langs Dubai Marina og nyte stemningen og noen av byens vakreste utsikter. Den dansende og lysende fontenen The Dubai Fountain ved Dubai Mall er også en av byens mest populære attraksjoner og noe man må få med seg når man er i Dubai.

Aftenstemning i Dubai (Bildekilde: visitdubai.com)

Overnatting

I hjertet av det historiske området Al Fahidi ligger Orient Guest House, som med sine 10 værelser i tradisjonell arabisk stil føles som et hjem fra en svunnen tid. Stedet har både et fellesområde og en hage hvor gjestene kan slappe av og møte andre reisende. Ikke langt herfra ligger XVA Hotel, som er innrettet i en mer kunstnerisk stil og ligger i forbindelse med et kunstgalleri. Dersom du ønsker å bo mer sentralt i byen, er Rove Hotels et opplagt valg. Rove Hotels har hotellværelser til rimelige priser flere steder i Dubai.

Les mer om Dubai HER – Les flere nyheter om Dubai HER

Les også: De lokales guide til Dubai – Ny selfie-vennlig attraksjon i Dubai – Utendørs idretts- og treningsaktiviteter i Dubai

Kommentarer