Hvis du planlegger en tur til Dubai, som bare er seks timer unna med fly, bør du sette av tid til å utforske noen av de mange lokale og kulturelle opplevelsene som ørkenmetropolen — som også er kjent for sin solgaranti — har å by på.

Dubai Coffee Museum - Kaffemuseum - - UAE
Dubai Coffe Museum (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

I Dubai`s gamleby kan du besøke for eksempel Dubai Museum i det historiske Al Fahidi-fortet, som ble bygget i 1787. Museet forteller Dubais historie, og inngangsbilletten koster bare AED 3 (drøye 7 kroner).

Les mer om Dubai Museum HER og HER

Her finner du også det første kaffemuseet i De forente arabiske emirater, The Coffee Museum, hvor du kan lære mer om den store betydningen kaffe har hatt for Dubais utvikling. Inngangen er gratis.

Les mer om The Coffee Museum HER

Til slutt må du ikke besøke gamlebyen uten å seile mellom soukområdene i en av de tradisjonelle Abrabåtene, en tur som koster 1 AED (2,50 kroner).

Hvis du vil spise lokal, ferskfanget fisk, kan du besøke Deira Waterfront Market (som i 2017 erstattet det berømte Deira Fish Market). Her selges fersk fisk hele dagen, og hvis du ikke vil eller har mulighet til å lage mat, kan flere restauranter i vannkanten gjøre det for bare 15 AED (36 kroner).

Les mer om Deira Waterfront Market HER

Dubai Spice Souk - Kryddermarket
Kryddermarkedet Dubai spice Souk (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

Hvis du er ute etter en rask lunsj eller en matbit, bør du ta turen innom det legendariske libanesiske bakeriet Al Reef Bakery, kjent for å servere noen av byens beste «manakeesh», en tradisjonell arabisk godbit som består av nybakt brød med fyll. Prisen er ca. AED 10 (24 kroner).

Prøv det for eksempel med «za’atar» (et pålegg med timian og sesam fra Midtøsten), tomat, spinat eller ost.

Facebooksidene til Al Reef Bakery finner du HER

Etter lunsj anbefales det en tur innom Filli Tea & Café, som var den første kafeen i byen som serverte «Karak Chai», en lokal tedrikk bestående av svart te, melk, sukker og indisk krydder. Den er spesielt populær blant byens unge.

Al Reef Lebanese Bakery - Bakeri - Dubai UAE
Al Reef Lebanese Bakery (bildekilder: visitdubai.com/related.dk)

Les mer om Filli Tea & Café HER

Hvis du vil gjøre som lokalbefolkningen, bør du også stikke innom de små kafeene i områdene Satwa og Bur Dubai, hvor du kan få en kopp Karak Chai for 1—2 AED (2—5 kroner).

Les mer om Dubai HER — Les flere saker om Dubai HER

Dfly.no`s Twitterkonto  og Facebooksider finner du HER og HER

Kommentarer