Mange nordmenn liker å utforske Mallorca til fots, på sykkel eller i bil, men med 554 km kystlinje er den populære ferieøya også ideell for ferieopplevelser til sjøs. Drar du på seiltur, kan du for eksempel ankre opp i en liten bukt som ikke er tilgjengelig på andre måter, eller ta en stopp i en liten havn og nyte dagens middag i en lokal kystby. Hvis du heller vil oppleve livet under vann, er det også gode muligheter for å dykke i det krystallklare vannet på Mallorca, og du kan dessuten få opp pulsen med forskjellige typer vannsport.

Seilbåthavn - Marina - Palma de Mallorca
Lystbåthavna i Palma de Mallorca (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Mallorca er kjent for sine naturskjønne omgivelser og milde klima. Mange kommer hit for å utforske øyas sandstrender, klipper og fjellandskap – og tenker kanskje ikke på at øya også kan utforskes fra vannet, med båt eller dykkerutstyr.

Hvis du seiler langs kysten av Mallorca, er det mange muligheter til å besøke lokale fiskevær og stille, vakre strender og bukter, men du kan selvsagt stoppe i de populære turistområdene også hvis du vil.

Stort utvalg lystbåthavner

Mallorca har mer enn 40 lystbåthavner spredt langs kysten – for eksempel i de velkjente ferieområdene Andratx, Pollença og Alcúdia, samt i Puerto Portals, som også byr på luksusbåter, eksklusive merkevarebutikker og «haute cuisine»-restauranter. Hver havn har sine egne generelle kjennetegn.

På Balearene, hvorav Mallorca er den største, er det over 500 charterbåter du kan leie – enten du foretrekker motor- eller seilbåt eller trenger skipper om bord eller ikke.

Seilbåt - Mallorca - Middelhavet
Mallorca er et paradis for seilere (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Et mekka for seiling

Mallorca har en lang og anerkjent bakgrunn fra seiling og er ofte vert for internasjonale, prestisjetunge arrangementer som HRH Princess Sofia Trophy, Copa del Rey de Vela, Breitling regatta, Superyacht, Palma Vela og andre.

Hvis du vil lære å seile selv, er det flere seilskoler på øya, og du kan leie både joller og såkalte kryssere, som er større. Hvis du elsker vannsport, er det også mange muligheter for vannski, brettseiling og SUP forskjellige steder på øya.

Spektakulært undervannsmiljø

Dykking er vannaktiviteten som lokker flest besøkende til Mallorca. Det krystallklare vannet skjuler en rekke naturreservater, der man blant annet kan oppleve fargerikt undervannsliv, mystiske grotter og eldgamle skipsvrak.

Et av de beste områdene for dykking er Cala Millor, som har et av de mest varierte økosystemene i hele Middelhavet, med arter som barracudaer og morener, samt et variert undervannslandskap med grotter, sprekker og tunneler.

Dykkere - RIB - Dykkerbåt - Mallorca
Mallorca er et paradis for dykkere (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Et annet tiltrekkende område for dykkere er rundt naturreservatet Sa Dragonera – en ubebodd øy som ligger utenfor sørvestkysten av Mallorca. Øyas enorme stup med 50 meter høye vertikale vegger gjør det mulig å oppleve undervannsgrotter.

De fleste dykkesentrene på Mallorca er medlemmer av Professional Association of Diving Instructors, noe som gjør det mulig for alle PADI-akkrediterte dykkere å oppleve Mallorcas undervannsparadis.

Les mer om Mallorca HER

Flere artikler om Mallorca finner du HER

Kommentarer