Visste du at Tenerife er en veldig populær destinasjon for å utforske stjernene? Mange reiser hvert eneste år til Teide`s nasjonalpark for å oppleve det flotte vulkanske området og stjernene. Om du har vært på Tenerife tidligere, så har du sikkert lagt merke til hvor klar og fin nattehimmelen er på denne øya. Her skal du få en innføring i hvilke områder du skal besøke, og hvor du skal oppholde deg for å oppleve mystikken og de fascinerende stjernebildene på nattehimmelen.

Teide National Park

Teide er en spennende plass som har severdigheter på både dagtid og kveldstid. I tillegg til den krystallklare nattehimmelen, så er det et av de mest populære reisedestinasjoner for å oppleve ekte vulkaner. Teide ruver 3,700 meter over havet, og landskapet rundt viser deg en historie med store vulkanutbrudd med inntørkede elver av lava og kratere.

Men det mest spektakulære synet er om natten, når du ser den klare nattehimmelen bak det ruvende fjellet som lysner opp det ørkenlignende område rund Teide. Visste du at du kan se 83 av 88 forskjellige stjernetegn som oldtiden bruke for å navigere på reiser og planlegge dyrking og innhøsting?

På Kanariøyene kan du bli transportert tilbake til hvordan gamle sivilisasjoner levde, med dyktige guider som kan fortelle deg om alle de fascinerende detaljene om hvilken rolle stjernehimmelen har hatt opp gjennom tidene.

Melkeveien er også klar og tydelig på himmelen i sommermånedene. Dette fargerike og mystiske tåken som beveger seg over nattehimmelen er virkelig et spektakulært lysshow som alle bør få med seg en gang i løpet av livet.

Teide har også et verdenskjent observatorium hvor du kan få en enda nærmere titt på melkeveien og stjernene. Her kan besøkende bruke moderne teleskoper og få omvisning på anlegget som hobbyastronomer flokker til hvert eneste år. På grunn av epidemien så er dette anlegget dessverre stengt for besøkende for tiden, men forhåpentligvis så åpnes dørene igjen snart for publikum.

Overnatting på Teide

Teide er ikke en plass du bare vil besøke et par timer om natten for å se på litt stjernebilder. Besøkende vil nok få mest mulig utbytte av turen med minst en overnatting i området for å få med seg utflukter både på dagtid og kveldstid. Området er 2000 meter over havet, og det er kun et hotell, faktisk den eneste bygningen i hele parken.

Hotellet heter Hotel Parador de La Cañadas del Teide, og gir det en fantastisk utsikt utover hele parkanlegget. Priser varierer noe fra sesong til sesong, men dette er et 3- stjerners hotell de fleste har råd til. Hotellet byr også på spennende matopplevelser.

Hotellet arrangerer også utflukter til Teideparken for de som både vil utforske vulkaner og stjernene. Men er du først og fremst ute etter å se på stjernehimmelen på Tenerife, så må du huske på å være i parken før klokken 16.00 på ettermiddagen for å bestille guidede turer etter solnedgang.

Det finnes selvfølgelig hoteller rundt parken som også arrangerer utflukter til parken, og de fleste hoteller har gode fasiliteter og gratis WIFI. Men på turistdestinasjoner som dette, er det bestandig lurt å laste ned VPN gratis løsninger på telefonen for å unngå at noen hacker telefonen din.

Dette bør du ha med deg på turen til Teidefjellet for å få en best mulig opplevelse:

Varme klær – Området på Teide ser kanskje varmt ut. Men har du tenkt deg opp på toppen av Teidefjellet på rundt 3000 meter over havet, så er det nesten bestandig kjølig der oppe. Derfor er det viktig å ta med seg varmere klær med god pusteevne. De er en kabelvogn opp til toppen av fjellet, og temperaturene kan svinge mye fra bunnen av fjellet og opp til toppen, så du må ikke bli stående å fryse med kun t-skjorte og shorts på kroppen.

Drikke og snacks – Det er ingen kiosker på 3000 meters høyde, så sørg for å ta med deg noe å spise på og drikke underveis.

Godt skotøy – Dette er også selvfølgelig et must. Det blir mye gåing i området på de guidede turene på hard og steinete terreng, så slipper eller sandaler fungerer dårlig.

Kamera – Det blir mye bilder på denne turen, så husk å ta med et godt kamera eller mobil som kan fange opp alle de flott omgivelsene av parken og stjernehimmelen. Sørg også for å ha med deg en ladestasjon for å unngå at du plutselig er tom for batteri.

Dette blir nok en helt uforglemmelig opplevelse som passer perfekt for kjærester på tur- og kanskje en perfekt plass til å fri?

Les flere artikler om Tenerife og Kanariøyene HER og HER

Kommentarer