Singapore Airlines (SIA) Group har inngått avtaler med både Airbus og Boeing om å endre datoene på leveransen av nye fly til selskapet. Det betyr at noen av flyene i SIA Groups ordrebok vil leveres over en lengre periode enn opprinnelig avtalt. Leveransen vil skje over en femårs periode.

Singapore Airlines (SIA) Group har inngått avtaler med både Airbus og Boeing om å endre datoene på leveransen av nye fly til selskapet (bildekilder: singapore airlines/airbus)

De nye datoene betyr at SIA-gruppen får utsatt mer enn fire milliarder dollar i kapitalutgifter mellom FY20 / 21 og FY22 / 23 til senere år. Flyselskapet ønsket å endre leveransen av nye fly, på grunn av den kraftige nedgangen i etterspørselen av flyreiser som følge av Covid-19.

I tillegg til å spre leveransen over en lengre periode, har SIA også gjort endringer i flytyper de har bestilt. Selskapet har konvertert 14 Boeing 787-10-fly til 11 ekstra Boeing 777-9-fly.

Som et resultat av avtalene endres forventer selskapet følgende kapitalstrøm i perioden FY20 / 21 – FY24 / 25:

Singapore Airlines - Økonomi - Flyleveranser - oversikt - Coronakrisen - 2021
(kilde: singapore airlines)

Den tilpassede ordreboken for SIA Group per 9. februar 2021 er:

Singapore Airlines - Økonomi - Flyleveranser - oversikt - Coronakrisen - 2021
(kilde: singapore airlines)

– Avtalene med Airbus og Boeing er sentrale tiltak i vår strategi for å – på best mulig måte – kunne navigere gjennom endringene forårsaket av Covid-19. De nye avtalene lar oss utsette kapitalutgiftene, og tilpasser hastigheten på leveransene med den forventede veksten for internasjonal flytrafikk framover, sa Goh Choon Phong, Singapore Airlines administrerende direktør. 

– Samtidig opprettholder vi også vårt mål om en kontinuerlig drift av selskapet. En drift som skal bestå av en flåte med nye fly, så SIA Group kan tilby sine kunder best mulig komfort og innovative produkter. Samt drifts sikkerhet, og at vi som selskap når våre mål om å redusert CO2-utslipp.Tiltak som vi mener vil bidra til at vi forsterker vår posisjon som et av verdens ledende flyselskap – også etter pandemien.

Flere saker om Singapore Airlines finner du HER og HER

Kommentarer