Danske Vagn Sørensen blir ny styreformann i Air Canada. Han har tidligere vært nestkommanderende i SAS, toppsjef i Austrian Airlines, samt innehatt en rekke profilerte styreverv i næringslivet.

Vagn-Sörensen-200x300

Vagn Sørensen (Bildekilde: Scandic)

Den 58 år gamle Vagn Ove Sørensen fra Vandel i Jylland (like ved Billund) blir ny styreleder i Air Canada. Den 5. mai overtar han vervet etter David I. Richardson som har vært styreformann siden 2008.

– Jeg er beæret og lidt stolt over, at blive valgt til en sådan post, når David Richardson går på pension. Jeg kommer til at opholde mig en hel del i Canada, men bliver boende i London sammen med familien”, sier Vagn Sørensen til det danske nettstedet standby.dk.

Vagn Sørensen startet sin luftfartskarriere som trainee hos SAS i 1984. Her steg han i gradene og ble konserndirektør før han senere ble toppsjef i Austrian Airlines.

De siste årene har Vagn Sørensen innehatt en rekke styreverv i dansk og internasjonalt næringsliv.

Han var inntil ganske nylig styreleder i TDC og svinger fortsatt styreklubba i Scandic Hotels AB, i F.L Smidth & Co og Select Service Partner. Porteføljen teller også verv som nestformann i Nordic Aviation Capital, styremedlem i Royal Caribbean Cruise Line og JP/Politikens Hus m.m. De siste 10 årene har han også vært medlem av styret i Air Canada.

Les også: Air Canada Unveils New Livery Inspired by Canada

Air Canada ble stiftet i 1937 og har idag 45.000 ansatte og en flåte på rundt 170 fly. Selskapet frakter rundt 45 millioner passasjerer årlig på sitt rutenett som omfatter 121 lufthavner i USA og Canada, samt 91 i resten av verden.

Les flere saker om Air Canada HER 

 

Kommentarer