På Kanariøyene, som er kjent for å ha verdens beste klima, kan man drive med sjø- og vannsport hele året. Øygruppens ideelle klima gjør det mulig å arrangere et bredt spekter av idrettsarrangementer på land og til sjøs hver eneste uke uansett årstid. På grunn av det kanariske terrengets unike karakter er Kanariøyene et ekstremosfærereservat egnet for de mest spektakulære utfordringer — i frodige skoger og på ekstraordinære dyner av lava eller i krystallklart vann.

Havsvømming ved Kanariøyene (fotokilde: hellocanaryislands.com)

På Kanariøyene er det ikke slutt på vannaktivitetene når høsten og vinteren setter inn. Det behagelige været på øygruppen setter faktisk de sju øyene på verdenskartet: Noen av verdens mest krevende idrettsarrangementer går nemlig av stabelen  på denne årstiden.

Her noen vannsportsaktivitetet på Kanariøyene:

Challenge Mogán Gran Canaria, Gran Canaria «På verdenstriatlonkartet.»

Challenge Mogán Gran Canaria debuterte høsten 2016 som triatlonarrangør og kunne da  skilte med deltakelse av anerkjente profesjonelle triatleter, som de spanske og slovenske mesterne Pablo Dapena og Domen Dornik. Triatleten Gurutze Frades deltok også  dette krevende arrangementet før han dro videre til Ironman-verdensmesterskapet på Hawaii, idrettens mest prestisjefylte, som gikk av stabelen i oktober. At den kanariske utfordringen foregik så nær verdensmesterskapet i tid, gjorde arrangementet til et stort trekkplaster blant idrettens europeiske elite. De kom til øya for å teste seg før de dro videre til Hawaii.

Les mer HER

Travesía a Nado Isla de La Palma, La Palma «Et mekka for langdistansesvømming.»

Med sine 20 kilometer er dette den lengste svømmekonkurransen på Kanariøyene. Den høye vannkvaliteten og de varme temperaturene rundt La Palma, i tillegg til utformingen av ruten, er noe av det som tiltrekker svømmerne. I den tredje utgaven av konkurransen fikk deltakerne sjansen til å konkurrere mot David Meca, som har deltatt i La Palma siden utfordringen ble arrangert første gang.

Les mer HER

Copa de Canarias Láser Radial, Lanzarote «På vei mot den spanske cupen.»

Øygruppens mest populære Laser Radial-konkurranse fant sted i Arrecife Bay. Her seilte  mellom 25 og 30 deltakere  de lette jollene sine langs mesterskapets trapesformede baner på i alt 13,5 km. Mange av disse små farkostene har kvinner ved roret. Denne idrettsgrenen er nemlig en olympisk øvelse for kvinner, men ikke for menn. Copa de Canarias vil tiltrekke seg eliteseilere, inkludert spanske mestere og utøvere med enestående resultater i europeiske mesterskap.

Les mer HER

Open Fotosub Isla de El Hierro, El Hierro «Fotokulisse under vann.»

Open Fotosub feiret 20-årsjubileum i 2016, og årets utgave lanseres med massevis av nyheter, blant annet muligheten til å delta på nettet hele året, uten å måtte vente til oktober. Fra januar til august vil Open Fotosub være åpen på nettet, men i oktober er det havbunnen utenfor kysten av El Hierro som vil utgjøre den autentiske fotokulissen. Da kommer verdens beste undervannsfotografer for å ta bilde av alt det spektakulære som finnes i havdypene rundt den kanariske øygruppen.

Les mer HER

Travesía a nado El Río, Lanzarote «Svøm over 2,5 kilometer på én time.»

I dette svømmearrangementet krysser deltakerne den smale kanalen som skiller øyene Lanzarote og La Graciosa fra hverandre. Ruten starter på Bajo Risco-stranden, og svømmerne må legge bak seg en distanse på 2600 meter og nå båtrampen i Caleta de Sebo-havnen på naboøya La Graciosa på under én time. Arrangementet, som i dag er inne i sitt 24. år, finner sted i havreservatet med det største overflateområdet i Spania, kjent som El Río, og er et av de mest populære på Kanariøyene. 8. oktober.

Les mer HER

Frontón King Bodyboard, Gran Canaria «En av verdens største bølger.»

Verdens beste utøvere stiller opp i en av de mest populære bodyboardingkonkurransene på Kanariøyene for å oppleve en av verdens mektigste bølger, som bryter over den vulkanske grunnen og trollbinder alle som opplever den. El Frontón-bølgen i Gáldar nord for Gran Canaria anses som en av de beste i verden til bodyboarding, en radikal form for surfing. Tubene på begge sider og rampene for luftige manøvrer utfordrer ekspertene som er ute etter å krone seg selv som kongen av El Frontón. I denne spektakulære konkurransen er det dessuten ikke nok å være best på bølgene. Deltakerne må bestå en avsluttende test som går ut på å løfte 80 kilo bananer mens publikum teller til ti! Ganske utfordrende for den som har surfet på en av verdens mektigste bølger.

Les mer HER

Travesía a nado La Bocaína, Lanzarote-Fuerteventura «Fra øy til øy.»

I dette svømmearrangementet utfordres deltakerne til å svømme de 15 kilometerne som skiller Playa Dorada (Lanzarote) og Corralejo (Fuerteventura), de to mest østlige øyene i øygruppen, fra hverandre. La Bocaína, som i år arrangeres for 17. gang, anses i dag som et av de viktigste åpent vann-svømmearrangementene på Kanariøyene og er en av de meste prestisjefylte utholdenhetstestene på den nasjonale kalenderen. Tidligere år har det faktisk tiltrukket seg berømte idrettsutøvere som David Meca, som flere ganger har vært Europa- og verdensmester i langdistansesvømming.

Les mer HER

ARC Atlantic Rally for Cruisers, Gran Canaria «Den store overfarten.»

Siden 1986 har mer enn 200 farkoster hvert år møtt opp i Las Palmas de Gran Canaria, som markerer startpunktet for ARC Atlantic Rally. I denne regattaen krysser 1200 seilere Atlanteren sammen til de karibiske øyer — massevis av båter av alle typer kruser gjennom bølgene med samme kurs. De legger bak seg 2700 nautiske mil, noe som gjør overfarten til verdens lengste transoseaniske regatta.

Les mer HER 

Les mer om Kanariøyene  HER og HER

Les flere saker om Kanariøyene HER 

Kommentarer