Fagforbundet Industri Energi vil nekte sine ansatte å fly med Wizz Air. Årsaken skal være lavprisselskapets holdning til fagforeninger og tariffavtaler.

Wizz Air har en flåte bestående av Airbus A 320 og A 321 (bildekilde: wizzair.com)

Leder Frode Alvheim i fagforbundet Industri Energi vil ikke at deres ansatte skal fly med Wizz Air. Årsaken er toppsjefen József Váradi sine uttalelser om at de er et fagforeningsfritt flyselskap. Uttalelsene kom da selskapet presenterte sin første innenriksruter i Norge, melder VG.

– Det er totalt uhørt i norsk sammenheng. József Váradi vil ha norske kunder, men ikke norsk kultur. Slike useriøse aktører er ikke velkomne. Vi innfører derfor reisepolicy på at våre ansatte ikke skal fly disse rutene, sier Alfheim til VG.

Alfheim sier at de må svare med samme mynt når Wizz Air smeller igjen døren for fagbevegelsen og et anstendig organisert arbeidsliv.

Fagforbundet Industri Energi har 56.000 medlemmer og ble stiftet i 2006 da de to LO-forbundene NOPEF (Norsk Olje- og Petrokjemisk Fagforbund) og Norsk Kjemisk Industriarbeiderforbund slo seg sammen.

Les også: Parat skeptisk til Wizz Air-etablering i Norge – Wizz Air starter ruter i NorgeFlere stikk mot Norwegian

Flere relaterte saker finner du HER og HER

Kommentarer