Japansk mat er spesielt kjent for bruk av fisk og kjøtt. Derfor kan det være vanskelig å besøke Japan som vegetarianer eller veganer hvis man ikke vet hva man skal se etter. Men vegetarianere og veganere på tur bør ikke la seg skremme, for landet har mange vegetariske og veganske alternativer.
De fleste japanske retter kan i teorien tilberedes vegetarisk eller vegansk. Mange retter er basert på ris eller nudler, og tofu kan fås i utallige varianter, og det er dessuten lett å finne både ferske og syltede grønnsaker på menyen. Vær ekstra oppmerksom på sausen, som ofte inneholder ingredienser fra dyr eller fisk.
I de større byene er det vanligvis et stort utvalg av veganske og vegetariske retter. Hvis du reiser utenfor byene, anbefales det å bo på et ryokan og fortelle vertene at du er vegetarianer eller veganer. I tillegg har dagligvarebutikkene (konbini) ofte et utvalg av vegetariske og veganske produkter.
Les mer om hva en Ryokan er HER (ekstern lenke)
Du finner flere tips for å reise som vegetarianer eller veganer i Japan HER (ekstern lenke)
Flere artikler om Japan finner du HER