Bergen får sit første – og Norges andre Marriot-hotell, som skal åpnes våren 2021. Det splitternye Moxy by Marriot vil få 199 rom og skal bygges av Veidekke ASA. Byggherre er GC Rieber Eiendom

Moxy by Marriot med Bergens store landemerke Ulriken i bakgrunnen. Arkitekter er Paal J. Kahrs Arkitekter AS og OG Arkitekter AS. (kilde illustrasjon: gc rieber eiendom as, veidekke asa)

GC Rieber Eiendom har tildelt Veidekke oppdraget med å bygge det nye Moxy by Marriott-hotellet i finans- og teknologiklyngen Solheimsviken i Bergen. Det miljøsertifiserte Moxy-hotellet vil få 199 rom og blir det andre i Norge for Marriott, verdens største hotellkjede. Kontrakten er en totalentreprise verdt om lag 220 millioner kroner ekskl. mva.

– Vi takker for tilliten og er stolte over at vi får lov til å bygge dette flotte hotellet. Utformingen og plasseringen gjør at dette blir et viktig landemerke i Bergen. Vi har god erfaring med å bygge hoteller her i byen, og setter ekstra stor pris på at det skal miljøsertifiseres. Nå gleder vi oss til å samarbeide tett med GC Rieber Eiendom og Marriott/Moxy, sier direktør Ingmar Austevoll i Veidekke storbyregion Bergen.

Moxy er kjent som Marriott-kjedens ungdommelige alibi, og hotellet vil profileres etter deres konsept med moderne design og leken stil. Hotellet får en flott beliggenhet ytterst på kaikanten i Solheimsviken sentralt i Bergen.

I sjøkanten kommer det en promenade som sammen med byggets restaurant skal lokke byens befolkning og besøkende til å ta turen innom “Viken”. Solheimsviken, sammen med Marineholmen, er Bergens innovasjonsdistrikt med et stort antall studenter, startups og etablerte virksomheter innen finans, teknologi, marine og maritime næringer.

Det nye hotellet får et totalareal på 7.800 m2 fordelt på seks etasjer. Det får en fasade med materialer og farger som gir et uttrykk beslektet med nabobygget «Skipet» som er under oppføring. Bygget skal sertifiseres etter standarden BREEAM-NOR Very Good.

Byggearbeidene starter opp i august med ferdigstillelse i mars 2021.

Les også: Norges første Marriott-hotell skal bygges ut (desember 2018)

Les mer om Moxy by Marriot HER

Flere saker om Marriot-kjeden finner du HER

Kommentarer