Hvis du ikke kan få nok luksus og samtidig har et par hundretusen kroner til overs på kontoen, så kan du legge neste ferie til en av verdens fem dyreste hotellsuiter, hvor gjester kan nyte alt fra butler- og helikopterservice, til skuddsikre vinduer på rommet. Hotellprissammenligningssiden trivago har satt sammen listen over disse luksuriøse hotellene , hvor luksusen vil ingen ende ta.

5. Presidential Suite, St. Regis New York (New York, USA)

“Dagligstue” i presidentsuiten (The St. Regis)

Opplev New York på første klasse — akkurat slik som Marilyn Monroe og Salvador Dali gjorde  for mange år siden.

Det æreverdige St. Regis Hotel i New York byr på luksus og stil utenom det vanlige. Hotellets presidentsuite på rundt 300 kvadratmeter, inneholder blant annet en spisestue til åtte personer, fult utstyrt kjøkken, tre soverom, fire bad, jacuzzi, et bibliotek og en stue.

Presidentsuitens baderom (The St. Regis)

Suiten kommer naturligvis med 24-timers butler service, så hvis man er for sliten til å pakke ut av kofferten etter reisen, så kan man få hjelp til det. Fra balkongene og gjennom de store vinduene kan gjestene nyte en storslått utsikt over Fifth Avenue og Central Park.

Pris: ca. 280.000 kroner per natt. 

4. Sultan Suite, Ciragan Palace Kempinski (Istanbul, Tyrkia)

Romslig soverom (Ciragan Palace Kempinski)

I Istanbul, på Ciragan Palace Kempinski, kan du bo på et av Europas største suiter, til en sum av 283.000 kroner per natt. Til gjengjeld vil gjester føle seg som en ekte sultan, med mulighet til å boltre seg på ikke mindre enn 458 kvadratmeter.

Suiten har en utrolig panoramautsikt til Bosphorus fra alle rommene, Bang & Olufsen lydanlegg, spisebord til 12 personer, hammam, jacuzzi, kjøkken og naturligvis en privat butler.

Baderommet (Ciragan Palace Kempinski)

En overnatting i Sultan Suiten inkluderer transport til flyplassen i limousine, men hotellet kan også arrangere helikopter- og båtservice, hvis det skulle være behov for det.

Palasset i dets nåværende form ble ferdigbygget av sultan Abdülaziz i 1871. Sultan suiten har tidligere gjestet en rekke kjendiser som  Bill Clinton, Oprah Winfrey, Madonna, Prince Charles, Juan Carlos II og Bono.

Pris:ca. 283.000 kroner per natt.

Ciragan Palace Kempinski sett fra utsiden (Ciragan Palace Kempinski)

3. Ty Warner Penthouse Suite, Four Seasons Hotel (New York, USA)

Penthousesuiten (Four Seasons Hotel)

Hvis du vil oppleve New York som en superstjerne, kan du for over en kvart million kroner bestille en natt i Ty Warner Penthouse suiten på Four Seasons Hotel.

Her får du en utrolig utsikt på 360 grader over Manhattans imponerende skyline fra suitens vinduer, samt fra suitens fire glassbalkonger. Den 400 kvadratmeter store suiten har eget spa og treningsrom, bibliotek med piano, privat heis og et imponerende walk-in-closet.

Penthousesuitens baderom (Four Seasons Hotel)

Utover dette får du din egne butler, personlig trener og en Rolls Royce med sjåfør som står klar til å ta deg dit du måtte ønske. Suiten åpnet i 2007 og kostet over 315 millioner norske kroner å bygge. All mat, drikke og spabehandlinger etter ønske er inkludert i prisen.

Pris: ca. 357.000 kroner per natt

Biblioteket i penthousesuiten (Four Seasons Hotel)

2. Shahi Mahal Suite, Raj Palace Hotel (Jaipur, India)

Butlere til tjeneste ! (Raj Palace Hotel)

Det luksuriøse Raj Palace Hotel ble bygget i 1727 og ligger i det sentrale Jaipur i det nordlige India. Hotellets dyreste suite, Shahi Mahal Suite, ble nylig renoveret slik at den nå strekker seg over fire etasjer, som er forbundet med en privat heis.

Suitens første etasje (Raj Palace Hotel)

Hele suiten består av fire soverom, bibliotek, museum, leseområde, spa, separat inngang for butlerne, tre salonger og barer, samt et basseng og jacuzzi på taket med panoramautsikt over byen.

Suiten utgjør hele 1500 kvadratmeter, mens den tilhørende terrassen og hagen dekker hele 2200 kvadratmeter. Dette gjør  derfor suiten til en av de største i hele verden.

Pris: ca. 364.000 kroner per natt

1. Royal Penthouse Suite, President Wilson Hotel (Geneve, Sveits)

Royal bedroom (President Wilson Hotel)

Verdens dyreste suite finner man på President Wilson Hotel i Geneve. Her må man ut med 540.000 kr. for en natt. Til gjengjeld får du panoramautsikt utover Genfersjøen (Lac Leman) og fjellene rundt, i en av Europas dyreste byer.

Blant annet så kan man se Mont Blanc gjennom de skuddsikre vinduene, eller fra suitens store terrasse, som går rundt hele bygningen. Royal Penthouse Suite består av 12 luksuriøse rom, 12 bad i marmor, cocktail-lounge med springvann, Bang & Olufsen hjemmekino, Steinway piano, samt et eget biljiardbord og treningsrom.

Suitens “dagligstue” (President Wilson Hotel)

Men det holder ikke med å bare ha penger for å overnatte i denne suiten. Gjester må bli godkjent av hotellets ledelse før de kan bestille en overnatting, men så får man da også hele den øverste etasjen av hotellet for seg selv, inklusive en privat heis.

Tidligere gjester som har bodd her er Bill Clinton, Michael Jackson, Bill Gates og Rihanna.

Pris: ca. 540.000 kroner per natt

Balkong med utsikt over Genfersjøen (President Wilson Hotel)

*Prisene er omregnet fra lokal valuta. Alle prisene er inklusiv skatter og avgifter.

Kilde: www.trivago.no

Kommentarer