København lufthavn Kastrup kan nå tilby daglige flyvninger med verdens største passasjerfly — Emirates Airbus A380. Gode nyheter for nordmenn som reiser via den danske hovedflyplassen.

Flyet er satt inn på ruten  mellom København og Dubai og er faktisk det største i verden i passasjerkapasitet. Det spesialtilpassede flyet kan romme hele 615 passasjerer én strekning.

Terje Grue

Terje Grue er sjef for Emirates Norway

Mange nordmenn boende i andre deler av landet får dermed enda et alternativ når de skal fly. I dag har Emirates allerede daglige flyvninger fra Oslo til Dubai, men de som foretrekker å reise via Danmark, fra for eksempel Stavanger, Bergen og Trondheim, kan nå fly østover i verdens største passasjerfly.

Emirates A380 ble ønsket velkommen av en rekke politikere og flyentusiaster, i tillegg til dansk media, da det landet på Kastrup. Verdens største flyselskap har store forventninger til nysatsingen i Norden.

– Vi har sett frem til denne dagen lenge, men den overveldende positive mottakelsen av Emirates A380 tror jeg ingen kunne forventet seg. Den store interessen vi har opplevd fra alle de skandinaviske landene gjør oss trygge på at det nordiske markedet er et riktig og viktig satsingsområde for oss, uttaler norgessjef for Emirates, Terje Grue.

Gode nyheter for nordmenn

I følge Grue er dette gode nyheter, ikke bare for danskene, men også for oss nordmenn.

– For det første viser dette at de nordiske landene er svært attraktive og områder som det er verdt å satse på. I tillegg så vet vi av erfaring at mange nordmenn som bor vestover eller nord i landet faktisk foretrekker å fly til København og videre ut i verden derfra, fremfor å fly via hovedstaden. Disse vil nå ha et meget spennende alternativ for fremtidige flyreiser i A380-en fra Danmark, forteller Grue.

Kommentarer