Helt siden vi tok til himmelen har man funnet kreative måter å sjokkere tilskuere på gjennom kombinasjon av fly og akrobatikk. Så var også tilfellet da stuntduoen Yves Rossy og Vince Reffet gikk sammen med flyselskapet Emirates denne uken. Med hver sin jet-pack på ryggen utførte de noe som best kan beskrives som synkronflyvning med verdens største passasjerfly, nemlig en Emirates A380.

Se filmen her

Den spektakulære hendelsen ble gjennomført for å sette fokus på hvor langt luftfart har kommet, og fant sted over Palm Jumeirah og skylinjen til Dubai, som også er hovedbasen til Emirates.

Norgessjef i Emirates, Terje Grue, forteller om bakgrunnen for stuntet:

– Tanken bak var å illustrere samspillet mellom mennesket og maskin, og magien vi forbinder med det å fly – noe vi for bare hundre år siden trodde var en umulighet og en fjern drøm.

I følge flyselskapet har de planlagt til det nøysommelige sammen med stuntmennene i over tre måneder for at alt skulle gå etter planen, med sikkerhet som øverste prioritet.

Emirates A 380 - stunt - Dubai - 2015– Dette viser virkelig hvor langt visjoner og ambisjoner har flyttet, og vil fortsette å flytte grensene for luftfart, forteller han.

Så stor er Emirates A380

Flyet som ble brukt i stuntet er av typen A380, også kjent som verdens største passasjerfly. Det veide 350 tonn (maksimalvekten for denne typen er 575 tonn), og kan ta flere hundre passasjerer.

København blir første flyplass i Norden som får en fast rute med A380 – denne er spesialbygd og vil kunne ta 615 passasjerer mellom den danske hovedstaden og Dubai.

 

Kommentarer