Det var den verdenskjente britiske piloten Quentin Smith som førte helikopteret som styrtet i Byfjorden utenfor Bergen onsdag kveld, melder Bergensavisen.

Screenshot fra HQ Aviations nettsider (hqaviation.com)

En person ble kritisk skadet, men to andre – deriblant piloten Quentin Smith,  slapp fra det med mindre skader da et  helikopter styrtet i fjorden utenfor Bergen onsdag.

Helikopteret, som var av typen  Eurocopter AS350 Ecureuil, skulle lande på den rundt  60 meter lange luksusyachten “Bacarella” da det plutselig styrtet og havnet i vannet.

Årsaken til ulykken er ikke offisielt bekreftet av Havarikommmisjonen. Så langt er det  bekreftet at en presenning/trekk som dekket en bensintank ombord i yachten traff rotoren like før landing. Mye tyder på at dette kan være medvirkende eller en direkte årsak til at helikopteret styrtet, går det frem av en pressemelding fra Bergenspolitiet.

Den 52 år gamle piloten Quentin Smith også kalt “Captain Q”  har en “Guinnessrekord” og flere VM-titler i “Helicopter Aerobatics”. Han var også også første mann til som fløy helikopter til både Nordpolen og Sydpolen.

Hjemme i England eier Quentin Smith helikopterselskapet HQ Aviation Ltd som også sto som eier av den maskinen som styrtet i Bergen. Selskapet har en flåte på 31 maskiner av typene Robinson R22, R44 og R66, Eurocopter EC120, AS350 og EC130, samt Hughes 500.

kilder: bergensavisen, dagbladet, tv2.no, flightradar24

Kommentarer