Viking Cruises inviterer hele Tromsø til å være med på festen når rederiets nye skip Viking Sky døpes i Tromsø torsdag den 22. juni. Både Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (Arctic Philharmonic), Jørn Hoel,  Lisa Stokke og Violet Road spiller opp til gratiskonsert på Prostneset.

Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (Arctic Philharmonic) på Svalbard (bildekilde: Viking Ocean Cruise Lines)

Viking Sky er det tredje av en rekke nye cruiseskip fra Viking Ocean Cruises. Skipet fører norsk flagg og har Bergen som hjemmehavn, men skipsdåpen, som trolig er den nordligste noensinne for et cruiseskip, vil skje i Tromsø på en av årets lyseste dager.

Program:

08:00 Viking Sky ankommer Tromsø havn

Skipet blir møtt av båt med vannkanoner på havna, og av korps og skolebarn med flagg på kaia.

17:00 Gratiskonsert i Tromsø havn

Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) er hovedorkester og «backing band». Dette er første gang NOSO spiller en stor utekonsert i Tromsø. De vil gjøre noen kjente klassikere som både store og små vil sette pris på. Sammen med Violet Road vil de også by på utdrag fra konserten de gjorde sammen under Festspillene i Harstad i 2016, en konsert som for øvrig ble utsolgt på åtte minutter.

Rederiets første skip og Viking Sky`s søsterskip, Viking Star under jomfruturen i mai 2015 (photo: ©otoerres)

Lisa Stokke som er konsertens konferansier, og Jørn Hoel vil også opptre under konserten. Konserten er gratis for publikum. Det legges til rette slik at det er plass til over 5000 personer foran nybygget på Prostneset denne ettermiddagen.

17:45 Skipsdåp ved gudmor Marit Barstad

Dette blir en dåp med en spesiell vri, som involverer lokal historie i selve dåpshandlingen.

17:55 Konserten fortsetter

18:20 Nydøpte Viking Sky seiler ut fra Tromsø havn

Småbåter, fiskeskøyter og andre fartøy inviteres til å følge Viking Sky ut av havna etter dåpen.

Les også: Viking Ocean Cruises takes delivery of third ship - Viking Star kom seilende inn til Stavanger - Trude Drevland gudmor for «Viking Star»

Les flere saker om Viking Ocean Cruises HER

Kommentarer