Instagram ble oppfunnet for å dele sommeren, med filtre som skjuler grå himler, og metningsverktøy som gjør deg fin og solbrun. Faktisk kan sommeren gi deg et boost på sosiale medier.

Hotels.com™ avslører at når du bruker emneknaggen #summer på Instagram, øker antall likes, kommentarer og delinger gjennomsnittlig fra tre prosent til hele 24 prosent!* Som svar på denne besettelsen av solfylte ferier har Hotels.com funnet ut hvordan du kan få sommeren til å vare året rundt — uten å blakke deg helt.

Ved hjelp av data fra Hotels.com’s hotellprisindeks** (HPI™) — den eksklusive guiden til hvor hotellpriser har gått opp og ned — har Hotels.com plukket ut de 12 beste reisemålene i verden for deg som vil ha sol og varme.

Dessuten viser nye data fra sosiale medier at i fjor ble #summerholiday (1,2 millioner) brukt nesten tre ganger så mye som #winterholiday (445 000). Emneknaggen #summer ble brukt hele 393 millioner ganger, mens #winter bare ble brukt 121 millioner ganger.

Daintree Wilderness Lodge ligger ved Cape Tribulation i Queensland (Bildekilde: Hotels.com)

Hva emojier angår, skal det også være hett på Instagram. Sommerlige emojier som 😎 (4,1 millioner), ☀ (2,3 millioner) og 🌞 (1,8 millioner) knuser vinter-emojier som ❄️ (365 000,) ☃️ (287 000) og 🏂 (255 000).

I 2019 er én ting klart: Til tross for usikre tider går reiselivsbransjen går så det suser. Hotellprisene økte med tre prosent globalt i 2018 — men det betyr ikke at det er dyrere overalt.

For alle som vil ha mer sol og varme, uansett årstid, har Hotels.com svaret. 😎.

Her finner du litt inspirasjon til hvor du kan tilbringe hver av årets måneder i sola.

Januar: West Palm Beach i USA, med temperaturer på opptil 24 °C

Boca Raton Plaza Hotel & Suites ligger i West Palm Beach i Florida, vel 115 kilometer nord for Miami (Bildekilde: Hotels.com)

Dropp vinterdepresjonen! Dette avslappende, sommerlige reisemålet har hatt en nedgang i hotellpriser på fire prosent.

Svaiende palmetrær, hvite sandstrender, frodige botaniske hager og pulserende natteliv — denne hete destinasjonen har alt. Bo på Boca Raton Plaza Hotel & Suites, med rom fra 1092 kr per natt.

Februar: Mendoza i Argentina, med temperaturer på opptil 31 °C

Esplendor by Wyndham Mendoza ligger i byen Mendoza helt vest i Argentina – vel 36 mil øst for Santiago de Chile eller 110 mil vest for hovedstaden Buenos Aires (Bildekilde: Hotels.com)

Mendoza er ideelt for deg som vil ha sommer, men mer enn bare strandliv. Når du er ferdig med vingårdene, kan du utforske Aconcagua, Sør-Amerikas høyeste fjell, fra hesteryggen eller prøve rafting på Mendoza-elven.

Her har hotellprisene gått ned med seks prosent, så si sí til et glass Malbec nå i februar. Sjekk inn på Esplendor by Wyndham Mendoza, som har rom fra 738 kr per natt.

Mars: Santos i Brasil, med temperaturer på opptil 29 °C

Sheraton Santos Hotel i Brasil (Bildekilde: Hotels.com)

Denne kystbyen har en rik historie, og lokalbefolkningen elsker den deilige sjømaten og den nydelige brasilianske kaffen. Hotellprisene har gått ned med tre prosent, så det har aldri passet bedre å dra hit. Vårt forslag?

Kom hit i mars og bo på Sheraton Santos Hotel, et flott 4,5-stjerners hotell rett ved stranden, med rom fra 1016 kr per natt.

April: La Gomera i Spania, med temperaturer på opptil 18 °C

Hotel Jardin Tecina på La Gomera, Kanariøyene (Bildekilde: Hotels.com)

Denne spanske øya, som er den nest minste av de syv Kanariøyene, er perfekt for deg som vil ha både sol og eventyr. Her finner du vulkanske fjell dekket av turstier og den tykke, bregnerike skogen i Garajonay nasjonalpark.

La Gomera er et paradis for naturelskere. Den tørre varmen fra det nærliggende afrikanske kontinentet gjør at du kan nyte sol og sommer her allerede i april. Bo på Hotel Jardín Tecina fra 1852 kr per rom per natt.

Mai: Bari i Italia, med temperaturer på opptil 23 °C

iH Hotels Bari Oriente ligger i byen Bari på den italienske Adriaterhavskysten (Bildekilde: Hotels.com)

Denne travle småbyen i den italienske regionen Puglia kan by på oppdagelsesferder med sine labyrintaktige gater, strender i bortgjemte bukter og fascinerende arkitektur.

Bari er også et paradis for matelskere — forsyn deg av regionale delikatesser som orecchiette, sgagliozze, focaccia og panzerotti.

En deilig nedgang i hotellpriser på fem prosent betyr at du kan bo på hoteller som iH Hotels Bari Oriente, midt i sentrum, og likevel ha råd til å forsyne deg med pasta én gang til. Hotellet har rom fra 1132 kr per natt.

Juni: Freiburg i Tyskland, med temperaturer på opptil 23 °C

Landgasthof Fischer i den sydtyske byen Freiburg nær Rhinen og grensene til Frankrike og Sveits (Bildekilde: Hotels.com)

Denne universitetsbyen — kjent som «Schwarzwalds juvel» — er et vidunderlig reisemål som bare venter på å bli oppdaget.

Byen har en rik historie, med brolagte middelaldergater, og kan by på deilig mat, godt øl og spennende museer. Den er også perfekt hvis du vil utforske vinregionen Baden.

Skål for en nedgang i hotellprisene på fire prosent, og sjekk inn på Landgasthof Fischer, som tilbyr gratis frokostbuffé og sykkelutleie. Prisene starter på 832 kr per rom per natt.

Juli: Åžile i Tyrkia, med temperaturer på opptil 34 °C

Phellos Suites i Åžile på den tyrkiske Svartehavskysten, ikke langt fra Istanbul (Bildekilde: Hotels.com)

Denne vakre feriebyen ved Svartehavet ligger bare drøye 60 km fra hjertet av Istanbul. Her kan du nyte både sjø og byliv på én og samme ferie.

De lange sandstrendene er perfekte for å koble av. Folk kommer fra Istanbul for å spise fersk fisk fra havna eller bare for å spasere i de smale, slyngende gatene — nedgangen i hotellpriser på fire prosent er bare prikken over i-en.

Når du er her, kan du bo påPhellos Suites, bare en rask spasertur fra stranden, med rom fra 766 kr per natt.

August: Aso i Japan, med temperaturer på opptil 28 °C

Tsuruya er et ryokan-hotell i Aso på øya Kyushu i Japan (Bildekilde: Hotels.com)

Her finner du et av Japans mange naturlige underverker, fjellet Aso-san, som burde stå på enhver eventyrers liste over reisemål. Kalderaen det ligger i, er verdens tredje største og slående vakker.

Dette sjarmerende området er omgitt av vakre landsbyer og grønne åser, og kan by på spektakulær natur.

Med en nedgang i hotellpriser på fem prosent det siste året kan du ta med deg turskoene og bestille rom på Tsuruya, et sjarmerende ryokan-hotell med rom fra 2023 kr per natt.

September: Busan i Sør-Korea, med temperaturer på opptil 26 °C

Kent Hotel Gwangalli by Kensington i Busan, Sør-Korea (Bildekilde: Hotels.com)

Denne myldrende byen kan skryte av strender, historiske templer, fantastisk mat, gode shoppingmuligheter, varme kilder og hippe bryggerier.

Med en gjennomsnittstemperatur på 26 grader i september og en nedgang i hotellpriser på tre prosent er Busan ideell for storbyferier — her er det alltid mye som skjer.

Ta en drink i baren på taket av Kent Hotel Gwangalli by Kensington, som har rom fra 922 kr per natt.

Oktober: Trang i Thailand, med temperaturer på opptil 26 °C

Rua Rusada Hotel ligger ved Trang i det sørlige Thailand (Bildekilde: Hotels.com)

Denne skjulte perlen i det sørlige Thailand, som ofte går under radaren, er det ultimate reisemålet for vannelskere, med sine stille strender, sitt glitrende blå vann og fortryllende liv i havet.

Her kan du utforske endeløse havgrotter, snorkle, eller seile gjennom nasjonalparken Hat Chao Mai. Etterpå kan du prøve de lokale kulinariske fristelsene. Maten her er en vidunderlig blanding av thailandske, kinesiske, malaysiske og indiske smaker.

Med en nedgang i hotellprisene på 32 prosent har det aldri passet bedre å reise til Trang. Sjekk inn på det 4-stjerners hotellet Rua Rasada Hotel, komplett med spa, med priser fra bare 765 kr per rom per natt.

November: Kota Kinabalu i Malaysia, med temperaturer på opptil 31 °C

Hilton Kota Kinabalu i Malaysia (Bildekilde: Hotels.com)

Lyst til å se orangutanger om morgenen, gå tur i jungelen om ettermiddagen og spise middag i et tradisjonelt langhus om kvelden?

Da er Kota Kinabulu det perfekte reisemålet for deg. Denne sjarmerende byen i det østlige Malaysia kan by på markeder, deilig sjømat, boblende varme kilder, slyngende elvecruise gjennom mangroveskogen og endeløse turmuligheter i Kinabalu nasjonalpark.

En nedgang i hotellpriser på tre prosent gjør dette til et tropisk paradis. Bo på det lusuriøse Hilton Kota Kinabalu, med priser fra bare 824 kr per rom per natt.

Desember: Daintree i Australia, med temperaturer på opptil 32 °C

Daintree Wilderness Lodge (Bildekilde: Hotels.com)

Med temperaturer på skyhøye 32 grader kan du oppleve episke eventyr som elvecruise med krokodiller, gåturer i Daintree-regnskogen og bading på spektakulære strender.

Nyt hotellpriser som har gått ned med hele 16 prosent, og sjekk inn på Daintree Wilderness Lodge, med rom fra 1898 kr per natt. Ikke glem å ta en #sommerselfie med en koala.

Adam Jay, president i Hotels.com, forklarer:

– Hotellprisindeksen er vårt eget datageni, og hvert år deler den reisetips om hvor hotellprisene har gått opp og ned. Kundene våre elsker å legge ut bilder av sommer og sol på Instagram, men de vil også ha så mye som mulig for pengene, så vi gikk til årets indeks for å vise hvor man kan reise for å nyte sommervarmen året rundt. Reisemål som Florida, Kanariøyene og Thailand er fantastiske, og enda bedre, hotellprisene der har gått ned! Vi er glade for å kunne dele disse tipsene med folk, og gleder oss til å se bildene deres på Instagram!»

For å nyte sommer hele året, gå til ekspertene på Hotels.com. Prisene inkluderer ikke solkrem.

Flere relaterte saker finner du HER

Kommentarer