Atlantic Airways har planer om rute og charterflyvninger mellom Færøyene og New York. Selskapet har søkt om flytillatelse til USA og håper på oppstart iløpet av sommeren 2019.

Flyvertinne – eller flogterna som det heter på færøyisk, ombord i et av Atlantic Airways Airbus A 320-family (Foto: Høgni Heinesen)

New York kan bli Atlantic Airways neste destinasjon. Søknad til USA`s trafikkmyndigheter er sendt og selskapet regner med at den danske regjeringen vil godta at amerikanske selskaper får fly til Færøyene – i henhold til “Open Skies-avtalen” mellom EU og USA, melder local.fo.

Atlantic Airways skal – i følge Aviator, ha planer om både rute og charterflyvninger til “The Big Apple”. Målet er å komme igang iløpet av  sensommeren 2019.

Atlantic Airways fikk sin første Airbus A 320 i 2016. I 2019 kommer selskapets første fly av videreutviklingen A320neo (Foto: C. Brinkmann/Airbus)

Atlantic Airways planlegger å bruke  sine nye 180-seters Airbus a 320neo på flyvningene til New York. Selskapet har inngått kontrakt om å lease to fly av denne typen fra det amerikanske selskapet Air Lease. Det første skal leveres i mars 2019, mens fly nr. to kommer i april 2020.

Flydistansen mellom Vagarflyplassen på Færøyene og New York er på vel 4.950 kilometer og flytiden vil ligge på vel seks timer og 30 minutter.

Atlantic Airways har de siste årene stratet opp en rekke sommeruter fra Færøyene- til Mallorca, Barcelona, Lisboa og Malta, samt en vinterrute til Gran Canaria. Sommeren 2019 vil selskapet også starte en sesongrute til Paris.

Les flere nyheter om Atlantic Airways HER

kilder: local.fo, aviator.aero, atlantic.fo

Kommentarer