Rune Jakobsen og Gisle Tangenes, begge med lang fartstid i hotelleiendomsbransjen, starter rådgivningselskapet Tribun AS.

Rune Jakobsen (til v) og Gisle Tangenes har startet hotellrådgivningselskapet Tribun AS (bildekilde tribun.no)

De to gründerne har begge mer enn 25 års fartstid fra hotelleiendomsutvikling og vet av erfaring at hotellbransjen har savnet spisskompetanse innen prosjektledelse av nyetableringer, renoveringsprosjekter og konseptutvikling.

– Det er ingen tvil om at det er stor byggfaglig kompetanse blant rådgivningsselskapene, men det er få, om noen, som har spesialisert seg på hotelleiendom. Vi er overbevist om at resultatet av hotellutviklings- og renoveringsprosjekter har langt større potensial for å lykkes med spisskompetanse på fagfeltet, sier Gisle Tangenes.

Jakobsen og Tangenes har ledet en rekke store prosjekter for selskap som Scandic Hotels, Host Hoteleiendom, Marriott Hotel og andre veletablerte bransjeaktører.

Bygger opp kompetansemiljø

Tribun tilbyr et helt spekter av tjenester innen hotelleiendom og kan bistå med alt fra prosjektledelse ved etablering av nye hoteller og renoveringsprosjekter av eksisterende hoteller, til konseptutvikling for hoteller og restauranter.

– En grunnleggende forutsetning for at et hotell skal bli en suksess er at funksjon, design og effektivitet fungerer både for gjestene og personalet. Vi ønsker å bygge opp et kompetansemiljø på seks til åtte personer på dette området, med mål om å vesentlig profesjonalisere utviklings- og renoveringsarbeidet for hotellbransjen, sier Jakobsen.

Jakobsen og Tangenes har flere aktuelle kandidater på blokka, og forventer å knytte til seg ytterligere ressurser i løpet av de neste månedene.

Teori og praksis

Både Jakobsen og Tangenes har erfaring fra hele Skandinavia og ser dette som sitt nedslagsfelt. Det hjelper selskapet til en ytterligere spesialisering enn det rådgivningsbransjen tidligere er vant med.

– I et begrenset marked som Norge er, er det vanlig å tilby sine tjenester bredt og mot flere ulike bransjer. For å lykkes med et byggeprosjekt, er det byggtekniske essensielt. Men vi mener at for å lykkes med et hotellprosjekt, er man i tillegg avhengig av faktorer som konseptutvikling, styring av reguleringsplanprosesser samt spesifikk bransjeforståelse. Denne kunnskapen er vanskelig å erverve uten erfaring fra hotellbransjen, mener Tangenes.

Kundenedslagsfeltet for Tribun vil være hotellkjeder, øvrige hotelldrivere, hotelleiendomsselskaper, eiendomsutviklere og restauranter/-kjeder i Skandinavia.

– Det har vært en enorm kapasitetsutvikling de siste årene, og vi forventer at hotellkjedene må fokusere på renoveringsprosjekter i langt større grad kommende tid. Dette er typiske prosjekter hvor budsjett, resultat, erfaring og tidsbruk er avhengig av god prosjektledelse, og lett kan bli en ekstremt kostbar affære uten grundig planlegging og god gjennomføringsevne, sier Jakobsen.

Flere B2B nyheter finner du HER og HER

Tribun AS – personene

Rune Jakobsen har mer enn 25 års erfaring fra hotellbransjen. Han har drevet sitt eget innredningsselskap (Stay AS), som leverte komplette innredningsprosjekter til hotellbransjen. Han har jobbet internasjonalt med å utvikle Marriott sitt Moxy-konsept, han har vært teknisk direktør i Scandic Norge og han har drevet som selvstendig rådgiver innenfor prosjektledelse med ansvar for blant annet totalrenoveringen av Hotel Norge by Scandic i Bergen.

Gisle Tangenes er utdannet sivilingeniør fra NTNU, og har mer enn 25 års erfaring fra hotell- og eiendomsbransjen. Han har vært i entreprenørbransjen, og var med å bygge Holmsbu Hotel & Spa. Han har vært administrerende direktør i Host Hoteleiendom, som har hotelleiendommer i Norge, Sverige og Danmark, og han har drevet sitt eget prosjektlederfirma med ansvar for blant annet totalrenoveringen av Scandic Ambassadeur i Drammen og First Hotel Reisen i Stockholm.

Kommentarer