Idag -tirsdag 21. november,  åpnet Avinor og VilVite to interaktive eksperimenter for passasjerene i den nye terminalen på Bergen lufthavn Flesland. Installasjonene passer for små og store som skal ut og reise.

Cathrine F. Framholt og Svein Anders Dahl tester Genspleisen (Foto: Rune Borkner)

Aslak Sverdrup, lufthavndirektør ved Bergen lufthavn Flesland, ønsket velkommen og fortalte at utgangspunktet for samarbeidet var at lufthavnen ønsket et engasjerende tilbud til barn.

Aslak Sverdrup (Avinor.no)

– Framtidens luftfart er elektrisk, og derfor passer installasjonen Solfly spesielt godt, fortalte Sverdrup, og fortsatte: – Allerede nå har et elektrisk fly med én person fløyet over Nordsjøen. Flere flyselskap sier at om bare 10 år vil elektriske fly være i rutetrafikk med 100 passasjerer, fortalte Sverdrup.

– Derfor synes vi at installasjonen Solfly er svært relevant.

Svein Anders Dahl, daglig leder av VilVite, fortalte at de vanligvis åpner VilVite-installasjoner med smell og røyk.

– Det passer dårlig på flyplass, så derfor synes vi det var hyggelig å la barn og flypersonell få avduke installasjonene i stedet.

«Solfly», går ut på å få små modellfly til å bevege seg ved at man retter lysstråler fra speil mot solpanel på flyene. Jo mer lys, dess fortere går de små elektriske motorene.

«Genspleisen» og går ut på at man ved hjelp av et spesielt speil-oppsett kan sammenligne ansiktsuttrykk mellom to personer: er vi i slekt?

Begge eksperimentene legger til rette for at flere personer kan samspille.

Begge installasjonene står ved gate B 20, like ved lekerommet på innland i den nye terminalen.

Les flere saker om Bergen lufthavn Flesland HER, HER  eller HER 

Philip (9), Martie (6) og pilot Bjørn Erik Dahl tester VilVite-installasjonen Solfly på Bergen lufthavn Flesland. (Foto: Rune Borkner)

Kommentarer