Rheinhessen, Tysklands største vinområde, feiret sitt 200 års-jubileum i 2016.  Området ligger ved de 1000 fjell langs Rhinen, mellom byene  Bingen og Worms. Hovedstaden Mainz ligger midt i hjertet av Rheinhessen. Siden 1816, altså i over 200 år, er området blitt omtalt som Rheinhessen. 

Kart over vinområdet Rheinhessen (kilde: A. Dollenbacher)

Historisk region

Rheinhessen – som forresten ikke ligger i delstaten Hessen, men i Rheinland-Pfalz – har vært et viktig kulturlandskap helt siden romertiden. Både keltere, romere og Napoleon har satt sine spor gjennom århundrene. Katedralene i Mainz og Worms viser hvor betydningsfullt dette området var allerede i gammel tid.

Rheinhessens vinkultur

Rheinhessen er Tysklands største vinområde og kjennetegnes av innovasjon, høy kvalitet og gjestfrihet. Erfarne vinbønder jobber side om side med unge, kreative vinprodusenter. Resultatet blir en annerledes og spennende måte å produsere vin på.

De som besøker området kan glede seg til å se mange vingårder, vinbutikker og andre høydepunkter relatert til vin. Mainz og Rheinhessen representerer dessuten Tyskland i den internasjonale klubben “Great Wine Capitals”.

Vandring og sykling til vingårder

Beste måte å bli kjent med Rheinhessen på er til fots eller fra sykkelsetet. Utallige vandrerstier og sykkelruter krysser området. Ta med deg lunsj, eller stopp og spis på en av de mange vingårdene.

2016 var et jubileumsår

I 2016 ble det feiret i stor stil:  Renhetslovens 500års-jubileum, guttekoret Dresdner Kreuzchors 800års-jubileum, Mercedes Benz-museets 10års-jubileum og 600års-jubileeet for Tysklands største vinfestival: Wurstmarkt, i Bad Dürkheim.

Les mer om Rheinhessen HER

Les flere saker om Tyskland HER

Relaterte saker: 

Eksterne lenker:

Les flere nyheter om Ferielandet Tyskland HER og HER, samt om Reiselandet Tyskland HER og HER

Kommentarer