Den lille kanariske oasen Agaete blir Ving`s 12. reisemål på Gran Canaria.  Kanariøyene  har vært blant nordmenns favorittdestinasjoner i snart nærmere 60 år.

Tonje Løkaas Fossum (ving.no)

Med 12 reismål og nesten 200 hotell i programmet, finns det virkelig noe for alle på Gran Canaria. Den lille oasen Agaete, som ligger på nordvestkysten, gjør programmet enda mer komplett. Med sin lokale kanariske stemning, den pittoreske lille havnen Puerto de las Nieves og den grønne Agaetedalen, er stedet et perfekt reisemål for de som vil oppleve mer av Gran Canarias vakre natur.

Agaete og Puerto de las Nieves

Gran Canaria byr stadig på overraskelser. Der kan man finne det aller meste, også små perler, slik som nydelige Agaete, forteller markeds- og informasjonsdirektør i Ving, Tonje Løkaas Fossum.

I den lille byen bor man nær både det lokale folkelivet og øyas dramatiske natur. Torget Plaza de la Constitución er byens naturlige samlingspunkt, og her ligger også den vakre kirken fra slutten av 1800-tallet. Mange av husene rundt torget er prydet av de typiske kanariske trebalkongene, og rundt omkring i byen finnes flere restauranter og barer der man kan tilbringe en deilig kveld i fredelige omgivelser.

Naturreservat

I den frodige Agaetedalen dyrker man blant annet kaffe og sitrusfrukter, og her er det mange turstier. Ikke langt fra Agaete ligger også naturreservatet Tamadaba — med bratte klipper, elvebredder og øyas største barskog på en høyde 1000 meter over havet. Vil du ikke gå fottur er det enkelt å ta bussen til landsbyer og byer i nærheten, som Firgas med sitt historiske sentrum, eller Arucas med sin katedrallignende kirke og sitt lørdagsmarked med lokale produkter fra både håndverk og jordbruk.

— Fiskehavnen Puerto de las Nieves er perfekt for de som liker sjømat. Her finnes flere hyggelige restauranter som serverer dagens fangst fra havet utenfor Agaete, sier Løkaas Fossum.

I havnen samles både innbyggerne og turister på kvelden for å spise middag, gå tur eller bare sitte og se på livet. Her kan du også ta katamaran over til Tenerife for en spennende dagsutflukt. På bare 1,5 time kommer du deg til Tenerifes hovedstad Santa Cruz.

Kommentarer