Ving ønsker EUs koronasertifikat velkommen og mener at det, i kombinasjon med selskapets sikkerhetsprogram Safe Travel, vil sørge for trygge og sikre utenlandsreiser. Reisearrangøren ser allerede en klar økning i bestillingene.

Familiehotellet Sunwing Alcudia Beach er en av nordmenns store feriefavoritter på Mallorca (Pressebilde: Thomas Cook Group)

– Vi er veldig positive til at det er avtalt en felles standard innen EU, og jo tidligere den kan implementeres, desto bedre. Det samme gjelder forslaget om at tester skal være gratis, slik at alle kan reise trygt og på like vilkår, sier Marie-Anne Zachrisson, Country Manager i Ving Norge.

29. april 2021 stemte EU-parlamentet for forslaget om et felles koronasertifikat for økt mobilitet i unionen. En slik ordning vil sannsynligvis også gjelde Norge og kan gjøre det lettere å reise utenlands. Hos Ving bidrar også vaksineutrullingen og at stadig flere land åpner grensene til økt reiseoptimisme.

– Vi ser tydelig at nordmenn er mer og mer tilbøyelige til å bestille en reise etter hvert som stadig flere blir vaksinert, og mange har etterspurt et slikt koronasertifikat. For oss er det viktig at de som reiser med oss alltid føler seg trygge og ivaretatt.

Hos Ving har etterspørselen etter feriereiser økt betraktelig den siste tiden, og reisearrangøren ser en klar oppgang i reisesøk på ving.no uke for uke.

– Vi er glade for de positive signalene norske myndigheter gir når det gjelder å finne gode løsninger for en gjenåpningsplan som vil åpne for flere utenlandsreiser, sier Zachrisson.

Det nye sertifikatet skal bli gratis og kan være digitalt eller i papirformat. Sertifikatet vil inneholde informasjon om hvorvidt du er vaksinert mot covid-19, nylig har hatt covid-19 og/eller har et negativt testresultat som kan fremvises.

Vings første avgang for sommersesongen skal etter planen gå til Mallorca fra Oslo lufthavn Gardermoen 19. juni. Fra slutten av juni og begynnelsen av juli har Ving charterreiser til populære destinasjoner som Kypros, Gran Canaria, Kroatia og flere greske øyer.

Les flere nyheter og artikler om Vinggruppen HER

Ocean Beach Club - Gran Canaria - Vinggruppen
Ocean Beach Club, Gran Canaria (Foto: Vinggruppen)

Kommentarer