Gran Canaria topper reisearrangørenes bestillinger før vintersesongen 2019-2020. Her er årets hotellnyheter for norske gjester.

Arguineguín Park by Servatur - Gran Canaria - Kanariøyene
Splitternye Arguineguín Park by Servatur (bildekilder: tourspain.es/mimadre.se)

År etter år topper Gran Canaria listen over nordmenns favorittreisemål. Fortsatt velger de fleste noen av sørkystens velkjente badesteder, men interessen for å utforske resten av øya øker, noe som også merkes på botilbudene.

Urbane hoteller: Byturismen har økt, ikke minst hos millennials som ønsker å få litt mer ut av reisen sin. Dette har ledet til en «urbanisering» av øyas hotelltilbud, der hovedstaden Las Palmas de Gran Canaria har flere hoteller i ulike stiler: Fra design- og spahotell, til mer klassiske charterhoteller ved byens strand Las Canteras. Trenden ser ikke ut til å dabbe av, tvert imot åpner snart flere urbane hoteller – ikke sjeldent i historiske miljøer.

Temabosteder: Etterspørselen etter mer skreddersydde hoteller fortsetter og andelen bosteder med fokus på golf, velvære, trening og gastronomi øker – så vel som tilbudet av barnefrie, eller ekstra barnevennlige, hotell.

Canteras Suites Apartments- Las Palmas- Gran Canaria - Kanariøyene
Utsikt fra Canteras Suites Apartments som ligger 20 meter fra stranden i Las Palmas (bildekilder: tourspain.es/mimadre.se)

Sesongens hotellnyheter for skandinaviske gjester

Samtlige tilbys av minst ett av de store reisebyråene.

Santa Catalina Royal Hideaway Hotel 5*GL

Midt i Doramas-parken i Las Palmas ligger dette nyrenoverte hotellet fra 1890 i kolonialstil. Santa Catalina er en del av byens kulturarv, og her har mange berømte gjester overnattet. Hotellet har subtropiske hager, vakre selskapsrom, spa, restauranter og et oppvarmet innendørsbasseng.

Santa Catalina Royal Hideaway Hotel - Gran Canaria - Kanariøyene - rom - Veranda - Gran Canaria - Kanariøyene
Utsikt over Las Palmas og Doramas-parken fra Santa Catalina Royal Hideaway Hotel (bildekilder: tourspain.es/mimadre.se)

Arguineguín Park by Servatur

Et helt nytt hotell som er blitt skapt med fokus på nordiske gjester og deres behov. Spesielt for hotellet, som akkurat som navnet antyder ligger i Arguineguin, er de moderne og fleksible leilighetene. Her finnes leiligheter med opptil tre soverom for den store familien – og en spesialdesignet leilighet for vennegjengen, der alt i alt syv voksne og to barn kan bo sammen.

Club Maspalomas Suites & Spa

Et nyrenovert leilighetshotell som kombinerer tradisjonell arkitektur med moderne komfort. Alle rom har egne små hager, og hotellets fokus ligger på helse og velvære. Det finnes et spaområde, et velutstyrt treningsstudio og et basseng med svømmebaner. Hotellrestauranten drives av mesterkokker, og det finnes en godt utstyrt vinkjeller. Kun for voksne.

Club Maspalomas Suites & Spa - Gran Canaria - Kanariøyene
Fra nyoppussede Club Maspalomas Suites & Spa (bildekilder: tourspain.es/mimadre.se)

Canteras Suites Apartments

Ti meter fra stranden Las Canteras i Las Palmas ligger dette nybygde og familieeide leilighetshotellet med lyse leiligheter. Hotellet er ett self-servicehotell uten bemannet resepsjon eller servering, og er mer ment til de gjestene som trives med å ta vare på seg selv. I tillegg til at man bokstavelig talt setter foten rett ut på strandpromenaden, er det nære til alt: marked, shoppingdistrikt og restauranter.

Les flere saker om Gran Canaria HER, om Kanariøyene HER og om Spania HERGran Canarias turistnettsider finner du HER

Santa Catalina Royal Hideaway Hotel - Gran Canaria - Kanariøyene
Nyoppussede Santa Catalina Royal Hideaway Hotel 5*GL ble bygget i 1890 og ligger midt i Doramas-parken i Las Palmas (bildekilder: tourspain.es/mimadre.se)

Kommentarer