Fire Thon-hoteller i Bergen tar i bruk betalingsløsningen Alipay fra januar 2019. Fra nyttår kan hotellgjester betale med mobilen i løpet av et par tastetrykk.

— Vi gleder oss over denne lanseringen og veien videre sammen med Vipps og Alipay, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen. (Foto: Gry Traae)

– I Thon Hotels ønsker vi å være ledende på teknologi i det norske hotellmarkedet og målet vårt er å gjøre hverdagen til den reisende enklere gjennom våre løsninger — uansett hvor du kommer fra. Thon Hotels har mange kinesiske turister, og det er fint å kunne tilby en betalingsløsning som de kjenner godt fra før. Etter nyttår kan Alipay benyttes på alle hotellene våre i Bergen, og vi planlegger å rulle ut løsningen i hele kjeden. Vi gleder oss over denne lanseringen og veien videre sammen med Vipps og Alipay, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

Det er Vipps som nå har inngått et strategisk samarbeid med den kinesiske betalingstjenesten Alipay.

– Konkurransen innen betaling blir mer og mer global, og vi mener at partnerskap med andre aktører gir brukerne våre de beste løsningene, sier Berit Svendsen, som leder Vipps’ internasjonale satsning.

Vipps-direktør Berit Svendsen under pressekonferansen i Bergen. (Foto: Kilian Munch)

Vipps ble lansert som betalingsløsning på nettsiden til Thon Hotels allerede i mars 2017 – som den første hotellkjeden i Norge. Thon Hotels samarbeider med Vipps igjen for å ta i bruk Alipay på hotellene.

Les også: Vipps, nå kan du betale med Vipps på Thonhotels.no (mars 2017)

– Vipps som betalingsløsning på thonhotels.no fungerer veldig bra. Dette er en populær tjeneste som forenkler hverdagen for våre norske gjester. Med Alipay som betalingsmetode gjør vi reisen enklere for mange av våre utenlandske gjester. De slipper blant annet å tenke på valutaomregning, kontantuttak og føring av dagbudsjetter. De kan heller bruke tiden sin på det som betyr noe – å virkelig nyte opplevelsen av å være på et nytt sted, sier Espen Grotmoll som er digital løsningsansvarlig i Olav Thon Gruppen.

Espen Grotmoll er digital løsningsansvarlig i Olav Thon Gruppen. Her på pressekonferansen i Bergen med Vipps og Alipay. (Foto: Kilian Munch)

De fire hotellene i Bergen som tar i bruk Alipay først er: 

Thon Hotel Rosenkrantz Bergen
Thon Hotel Orion
Thon Hotel Bristol Bergen
Thon Hotel Bergen Airport

Fra nyttår kan hotellgjester betale med Alipay hos Thon Hotels i Bergen. (Foto: Kilian Munch)

Om Vipps

Vipps er en ledende betalingstjeneste i Norge med over 3,1 millioner brukere. Mer enn 100 norske banker eier Vipps AS — som er firmaet som tilbyr tjenester innen betaling og identifikasjon.

Om Alipay

Alipay har mer enn 700 millioner kinesiske brukere og er en betalingsløsning hvor man kan betale for en vare eller tjeneste ved hjelp av en QR-kode på mobilen via Alipay Wallet-appen.

Flere saker om Thon Hotels finner du HER 

Kommentarer