Måle, dele og lære mer var et av de seks retningsvalgene som reiselivsdirektør Bente Bratland Holm la frem da hun våren 2017 lanserte den nye handlingsplanen for reiselivet

Visit Norway Innsikt (bildekilde: visitnorway.no)

Planens sjette punkt i Innovasjon Norges nye handlingsplan for reiselivet lyder som følger:

«Måle, dele og lære. Kunnskapen vi sitter på skal være tilgjengelig for alle, til enhver tid. Blant annet skal vi lansere et nytt dashboard med innsikt i blant annet hva som snakkes om Norge internasjonalt, hvor internasjonale turister oppholder seg når de er i Norge.»

Screenshot - Visit Norway Innsikt - Dashboard Dette dashboardet ble lansert i forbindelse med handlingsplanen. Se mer HER

Bente Bratland Holm (Foto: Innovasjon Norge)

Matnyttig sandwich av kunnskap

Målet med den nye nettportalen er å gjøre Innovasjon Norges reiselivskompetanse tilgjengelig i enda større grad enn tidligere. Det er også et mål å gi innsikt i annen tilgjengelig informasjon som kan være nyttig for reiselivsbransjen.

– Det er når vi legger lag på lag med innsikt fra flere kilder at vi får en innholdsrik sandwich av kunnskap. Så vidt vi vet har ingen andre nasjonale reiselivsaktører tidligere gjort en tilsvarende satsing og vi har høye ambisjoner for å skape et innhold på sidene som reiselivsbransjen skal få mye nytte av, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm.

Les også: Slik skal Norge kapre de riktige turistene

Tjenester og utvikling på innovasjonnorge.no

Innovasjon Norge har et bredt utvalg tjenester og kompetanse- og utviklingstilbud for reiselivsbransjen. All informasjon om disse vil som før finnes kun på innovasjonnorge.no/reiseliv.

visitnorway.no/innsikt vil det publiseres markedsdata og analyser av blant annet overnattingsstatistikk. Det vil også tilgjengeliggjøres data fra ulike eksterne aktører, som Meltwater, Stackla og på sikt også teleselskap(er).

Les også: Reiselivsmeldingen er her – gir store muligheter for reiselivet

Les flere B2B-nyheter HER og HER

Kommentarer