Pilotene i det spanske flyselskapet Vueling har varslet fire 24-timerstreiker i april og mai. Årsaken er blant annet  frykt for konsekvensene av selskapets planer om å etablere baser utenfor Spania.

Fagforeningen Sepla, som organiserer pilotene i det IAG-eide spanske flyselskapet Vueling, har varslet fire 24-timer lange streikeaksjoner på disse dagene: 25. og 26. april, samt 4. og 5. mai, melder Spaniaavisen.

Årsaken til streikeaksjonen er misnøye med Vueling-ledelsens tilbud i lønnsforhandlingene, samt planene om å etablere baser utenfor Spania. Det kan føre til at spanske lønns og arbeidsvilkår ikke vil gjelde, noe som igjen kan skade vilkårene for  spanske piloter, mener Sepla.

Les mer på Sepla`s nettsider HER (på spansk)

Les også: Vueling skyver Norwegian ned på 3. plassen på Alicante-Elche Airport (oktober 2016) - Vueling kutter København — Alicante (november 2016)

Les flere saker om flystreiker HER og om Vueling HER

Vueling tilhører den britisk/spanske flykonsernet IAG, som nettopp kjøpte 4.61 prosent av aksjene i Norwegian. Selskapet hadde i 2016 en flåte på 107 Airbus A 320-family fly, som det året fraktet rundt 27.8 millioner passasjerer til og fra de rundt 160 flyplassene i selskapets rutenettverk. Hovedbasene ligger på El Prat-flyplassen utenfor Barcelona og på Fiumicino-flyplassen utenfor Roma.

Kommentarer