Vy skal drive nattogstrafikken mellom Stockholm og Luleå/Narvik. Kontrakten med det svenske Trafikverket gjelder fra 13. desember 2020.

Avtalen mellom Vy og Trafikverket strekker seg over fire år, med mulighet for to års forlengelse. Det foretas årlig rundt 500.000 reiser på strekningen i dag. Avtalen inneholder også trafikk på dagtid mellom Luleå og Narvik.

Det er SJ som kjører disse togene i dag.

Viktig å vokse i Sverige

– Dette er en viktig seier for oss, både i Norge og i Sverige, sier konserndirektør Arne Fosen i Vy tog.

– Nå vokser vi i det svenske markedet og vi gleder oss til å vise tilbudet vi har vunnet med. Vi har stor tro på at tilbudet vil trekke til seg mange ferie og fritidsreisende, også i og mellom Norge og Sverige, sier Fosen.

Han får støtte fra VD i Vy Tåg AB i Sverige, Dag Lokrantz-Bernitz.

– Jeg er glad, og overbevist om at vi kan utvikle nattogstrafikken på en god måte, sier Lokrantz-Bernitz.

– Vy er allerede i dag operatør for Norrlands regiontog, Norrtåg, og har dermed opparbeidet et nettverk og et samarbeid med lokale aktører i reiselivsnæringen, forteller Lokrantz-Bernitz.

Vy har en reiselivssatsing som jobber med å sette sammen gode tilbud, samtidig som Vy jobber for å gjøre reisene mest mulig miljøvennlige, fra dør til dør.

To seire på få dager

Like før helgen ble det også klart at Vy Tåg, som er Vys selskap i Sverige, vant Värmlandstrafiken for ytterligere ni år. Vy kjører på disse strekningene per i dag. Avtalen gjelder regional trafikk på Fryksdalsbanan (Torsby – Karlstad) og Värmlandsbanan (Charlottenberg – Kristinehamn). Vy Tåg kan vise til en stabil trafikk, med god punktlighet og svært fornøyde kunder og medarbeidere på disse strekningene.

Kommentarer