Sommeren 2019 skjer det mye spennende på de familievennlige attraksjonene på Västgötaturen. Skara Sommarland har en helt fersk vannattraksjon — Waka Waka, og Karlsborgs festning fyller 200 år med brask og bram.

Göta kanal (Foto: Åsa Dahlgren)

I løpet av sommeren forvandles Västsverige til en sprudlende lekeplass for både store og små — et lite familieparadis. 

Västgötaturen er en rundtur i Västsveriges innland, et landlig og naturskjønt landskap som blant annet inneholder Sveriges beste eventyrbad, en fengslende festning, et eventyrslott fra 1200-tallet, en svingete kanal og Skandinavias største vannpark.

Läckö Slott (Foto: Roger Borgelid)

Sommeren 2019 er det ekstra morsomt å ta turen til nye attraksjoner og arrangementer. Dere velger selv hvordan dere vil legge opp rundreisen, ut i fra hva som passer familien best. Hold smilehullene, pirringen i magen og eventyrlysten i trim en hel uke i strekk, eller velg ut ett eller to reisemål.

Waka Waka — ny attraksjon i Skara Sommarland

Skara Sommarland er Skandinavias største vannpark. Med fire millioner liter vann og 45 ulike attraksjoner er det en plass for deg som aldri vil at moroa skal ta slutt.

Nytt i år er Waka Waka — den første vannrutsjebanen av sitt slag i Europa, der du kjører i ringer i en 210 meter lang bane.

Du farer nedover i en fargerik tube og i hver sving får du et nytt fartskick. Med Waka Waka kommer Skara til å ha de to lengste vannrutsjebanene i Skandinavia, der River run er den lengste.

Den nye attraksjonen Waka Waka. (Foto: Skara Sommarland)

Les mer om Waka Waka og Skara Sommarland HER

Karlsborg festning fyller 200 år

På Karlsborg festning finnes et genuint historisk miljø, et stort militærmuseum og spennende turer i festningens underjordiske ganger.

Det mektige festningsbygget på Vanäs Udde ble påbegynt i 1819 og beregnet byggetid ble satt til 10 år, men det tok hele 90 år. I dag er det et yndet reisemål som passer for hele familien.

Festningen er åpen alle dager, døgnet rundt og har fri entré. I år feirer festningen 200 år og det markeres med jubileumsarrangement hele året rundt. Det vil blant annet bli allsang med Christer Sjögren, Shirly Clamp og Karlsborgskalaset. Festningen har også i år to nye turer, Jubileumsturen og Standsvandring.

Les mer om Karlsborg festning HER

Sykkeltur langs Göta kanal (Foto: Roger Borgelid)

Sykle om kapp med båtene langs Göta Kanal

Göta Kanal er kjent som Sveriges blå bånd. Foruten å oppleve kanalen med båt, er dette også en av Sveriges vakreste sykkelstier.

Det å tråkke seg langs kanalen er en deilig sommeropplevelse for hele familien. Her sykler du helt inntil vannkanten på en bilfri, smal grusvei med flere interessante attraksjoner underveis langs veien.

Se på seilbåtene som glir forbi, beundre de fascinerende slusene, følg med på passasjerbåtene, plask med lekebåter i minikanalen ved Norrqvarn og nyt en koselig piknik ute i det fri.

Les mer om Göta Kanal HER

Eventyrbadet Arena Skövde (Foto: Arena Skövde)

Plask og moro i eventyrbadet Arena Skövde

Om du elsker vann, plasking og fartsfylte attraksjoner er dette et hett reisemål som du ikke må gå glipp av. Her kan hele familien kose seg i bølge- ute- og barnebasseng.

For den eventyrlystne finnes det 370 meter med vannrutsjebane, blant annet Black Holde der du i full fart suser fram i en mørk tunnel med blinkende lys.

Gå ikke glipp av det digitale bassenget der du kan drømme deg bort til korallrev i Stillehavet, svømme blant haier eller komme unna sultne isbjørner i Arktis.

Les mer om Arena Skövde HER

Kajakkpadlere ved Läckö Slott (Foto: Roger Borgelid)

Bli med på oppdagelsesferd på Läckö Slott

Läckö slott finnes det opplevelser for alle, uansett om du er historieinteressert, vil oppleve barneteater, padle på sjøen, vandre i naturen, ta en fika, spise god mat eller bare tilbringe en stemningsfull stund i vakkert miljø.

På slottet, som ligger nord for Lidköping venter det, for de modigste, en slottstur gjennom mørke rom og hemmelige ganger.

Her blir det historier om hekser og fengselsflukt, og skattejakt med ledetråder og rebuser. Ta med håven og forstørrelsesglass og gå på småkrypsafari ute i naturen, kanskje du finner noe spennende!

Les mer om Läckö slott HER – Les mer om Västgötaturen HER

Flere Sverigesaker finner du HER

Göta kanal (Foto: Åsa Dahlgren)

Kommentarer