Lørdag 15. juni kl. 18:44 landet Widerøes fjerde jetfly på Flesland. I motsetning til de tre Embraer E190-E2 som selskapet anskaffet i fjor er lørdagens fly kun et midlertidig tilskudd til familien. LN-WEX vil være i Widerøetjeneste frem til november 2019.

LN-WEX inn for landing i Norge for første gang (Pressebilde: Widerøes Flyveselskap)

Widerøes fjerde Embraer E190-E2 / LN-WEX inngår i selskapets flåte under en midlertidig leieavtale til november 2019.

Widerøe har hatt stor etterspørsel innen charter- og ACMI-markedet. Ved å inkludere LN-WEX til flåten vil Selskapet kunne utvide ytterligere i høysesongen.

Da Widerøe i fjor inntok jetperioden, var en av strategiene å øke kapasitet til charter- og ACMI markedet. Selskapet er tilfreds over den positive responsen så langt og begeistret over å ha fått denne muligheten til å kunne utvide ytterligere.

Det var Widerøes egne kapteiner Stig Frode Eikrem og Espen Bergsland som førte flyet hjem til Norge.

De forlot Embraers fasiliteter med det helt nye flyet fredag og mellomlandet først i Recife, Nord-Brasil. Derfra fløy de de i 5,5 timer over Atlanterhavet til Las Palmas før de landet i Bergen lørdag kveld.

Flyet ble så tauet inn i Widerøes hangar på Flesland for innfasing og arbeid med kabinen. Dette for å møte norske myndighets- og Widerøe krav.

Deretter vil LN-WEX bli tatt i bruk på på Widerøes rutenett og selskapets charteroperasjoner.

For øyeblikket er dette en korttidsleie og ikke et permanent tillegg til Widerøes flåte. Beslutninger om en eventuell permanent utvidelse av flåten vil bli tatt på et senere tidspunkt avhengig av markedsutviklingen.

Flere saker om Widerøe finner du HER

Kommentarer