Finnair starter i mars 2018 direkteflyvninger mellom Helsingfors og Bergen, samt Helsingfors og Tromsø. Begge rutene vil bli operert i samarbeide med Widerøe.  Det å  knytte flere destinasjoner i Norge til sitt Asia-nettverk er en viktig del av Finnairs  vekststrategi.

Finnair fortsetter å investere tungt i det norske markedet, og med Widerøe-samarbeidet ønsker flyselskapet å tilby gode forbindelser til Asia fra flere regioner i Norge.

Robert Lönnblad (bildekilde: Finnair)

— Vi er veldig glade for å kunne tilby direkteruter fra Bergen og Tromsø, sier Robert Lönnblad, sjef i Finnair Skandinavia.

— Nordmenn elsker å reise til Asia, og nå får våre norske kunder nye sømløse forbindelser til de 19 byene vi flyr til i Asia, i tillegg til over hundre forskjellige destinasjoner i Europa, via Helsinki.

Finnair har også som mål å gjøre Tromsø og Bergen mer tilgjengelig for asiatiske reisende. At Finnair utvider nettverket, åpner for nye muligheter for samarbeid mellom Østen og Norge, spesielt med tanke på turisme.

— Vi ser at Norden stadig blir mer populært som destinasjon, og vi vet at de asiatiske kundene våre vil sette stor pris på det nye tilbudet i vårt allerede omfattende nettverk, sier Lönnblad.

Det blir satt opp daglige flyvninger fra Bergen til Helsingfors og én ukentlig mellom Tromsø og Helsingfors. Finnair fortsetter også å fly til Bergen via Stockholm. Begge de nye rutene korresponderer med Finnairs ruter til Asia, i tillegg til destinasjoner i Europa.

Les også: Torp og Flesland blir Widerøes jetflybaser

Rutene flys med Widerøe-fly, mens salg av billetter og markedsføring gjøres av Finnair. Service ombord i flyet er basert på Finnairs servicekonsept.

Les flere saker om Finnair HER og om Widerøe HER 

Widerøe blir i mars 2018 “launch customer” for Embraer E190-E2 . Flytypen har plass for inntil 114 passasjerer (bildekilde: Wideroe.no)

Kommentarer